Underbara goa Wilma !

Efter ett långt uppehåll från tävlandet så startade Wilma och jag i en tävling klass II  hemma i ridhuset Nossebro idag. Vi hade tränat 2 ggr i ridhuset innan och hon verkade inte bry sig så mycket om miljön. Risken var ju att hon skulle lukta för mycket på marken men hon var ganska så taggad så hon snusade bara lite.Vi tog den här tävlingen som ett riktmärke om vart vi står  och vi har mest tränat på fria följet, ingångar och vinklar. För momenten kan hon redan så det räcker bara att göra det någon gång för att hon ska tycka att det är roligt med träningen och för att få upp glädjen. Ja som sagt, vi fick starnummer 7 och det var jag glad för. Då får hon vänta lite och då blir hon mer taggad och hon hade sällskap av Elsa i bilen så hon blir inte stressad av att sitta själv.Och vi blev i princip inkastade på planen för ekipaget innan hade brutit så det blev lite av att samla upp henne innan för det för väldigt luktande utanför ridhuset. Så det var nästan direkt från bilen in på plan och det ”funkar” på Wilma.

Platsen: 10×4 = 40p (hon var lite tittig i början, undrade var hon var någonstans, det vara bara rätt in och plats.

Fritt följ: 7×4 = 21p (lite luftig, vp,vs,ss) Jag tyckte hon var med mig, bra tempo men mina v vinkel har jag lite svårt för, jag trängde henne lite.

Läggande: 8×1 = 8p (start, dk sitt)

Inkallning: 7×2 = 14p (Avslut nosar) Hon bra fart in, galopp men precis framför mig tvärnit och börjar nosa, jag harklade mig lite och då satte hon sig bredvid mig.

Rutan: 3×10 = 30p Full speta in, som skjuten ur en kanon.

Apport: 8×2 = 16p (Upptag ,tempo in)

Hoppet: 8×2 = 16p (tempo)

Fjärren: 8×2 = 16p (sitter ej helt upp, dk sitt)

Helhet: 9×1 = 9p

Summa 171 p

Jag är så himla nöjd med Wilma. Hon var jätteduktig och supertaggad. Hon tyckte verkligen att det var roligt idag.Nu blir det ingen tävling förrän i april någon gång så vi fortsätter på att träna på fria följet och våra vinklar och ingångar. Målet är att ta det sista 1:a priset för LP II innan löpet som blir juni troligtvis om hon nu har 8 mån i mellan annars senast i april.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s