Träning och veterinärbesök !

Idag så blev det en ganska tidig promenad, vi gick ut redan vid halv 10, annars kan klockan bli halv 12 eller mer innan vi kommer ut.

Vi skulle träna i ridhuset idag mellan kl 12-13 och jag ville gärna gå en promenad innan med Elsa och Wilma.

Det var fint väder och solen sken fast det blåste lite snålt. Det blev en snabb runda, det gick på 50 min / 5 km. Sen så fixade jag lite mat till mig själv innan vi åkte i väg till Nossebro. Där mötes vi upp av Cassandra, Annie och Gurtie.  Blev en 1 timmes intensiv träning med både Elsa och Wilma. Elsa fick bara en runda medans Wilma körde jag 2 rundor med.  Det blev mycket ingångar, vä och högervinklar, vändningar på stället och fritt följ med språngmarsch (hon sackat en del i det) så tränar vi att hon skall hålla tempot hela tiden. Åh, vad roligt att träna; tycker Wilma. Mycket lek i mellan momenten med ”traskaninen” och vi avslutade med inkallning och där var det inget fel på tempot. Hennes träning idag är jag jättenöjd med. Hon har blivit helfokuserad på mig och vad vi ska göra och man kan se hur roligt 🙂  hon tycker detta är.
Elsa fick sitta och vänta och det blev ju förstås mycket gnäll att ”snälla är det inte min tur snart”. Men hon var ganska tyst under träningsmomenten, och idag så blev också mycket träning och fokusering på kontakt, ingångar och vinklar, fritt följ med språngmarsch, fritt följ med att bibehålla kontakten under tiden. Och sen så körde vi ”dumrutan” och den blev jättebra. Fritt följ med sättande ”klockrent”. Och två inkallningar med samma tempo hela vägen in(galopp). Så jag är ganska nöjd med Elsas träning, fast vändningar på stället gick sådär idag  😦

Efter det så åkte jag och handlade lite innan vi skulle åka till veterinären i Herrljunga. Ett återbesök för att spola hennes analsäckar igen och för att se om det hade blivit bättre. Så väl där och inne på rummet så somnade hon redan efter 6-7 min hon fått lugnande. Hon var ju lite trött efter träningen så det verkade mycket fortare denna gången.  Och det såg mycket bättre ut denna gången så vet. lade antibiotika lokalt denna gången också och sen så ska jag fortsätta ge Metacam 10-14 dagar. Och sedan så får vi se hur det blir efter det, om det blir ett återfall ganska snart efteråt, för då blir det operation för att ta bort analsäckarna.

Hon var ju förstås mycket trött efteråt, både träning och veterrinärbesök och har sovit hela kvällen, mattes ”pluttfia” ❤

I morgon väntar nattpass helg med 2 nätter och då blir det” slödagar” hela helgen för hundarna.

DSC_0094

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s