Lärkan sjunger högt i skyn…..men det blåser isvindar.

Ingen vår i sikte ännu. Fint väder med sol men nordliga isvindar ute gör promenaden till en pina. Vi gick upp till skogen istället, där uppe är det mycket lugnare. Det blev en rejäl runda där och det är så behagligt att gå där, lugnt och stilla. Hundarna höll sig nära mig och tydligen så fanns det inte så mycket lukter just nu.

Skenet bedrar på bilderna, det ser rätt så behagligt ut men det var mycket kallt i vinden.

1363889708838

1363889710521

1363889713870

På eftermiddagen så hade jag lite träningsskoj med hundarna i trädgården, det var jädrigt kallt så jag höll inte på mer knappt halvtimme. Jag har lärt Wilma att att markera med tassen på en targetplatta (ett större plastlock). Idag gick det jättebra, hon fattade direkt vad hon skulle göra. Vi utvecklade det till att hon skulle markera innan jag kastade bollen, bollen belöning och godis vid avlämning av boll. Jag ska sedan flytta ut targeten är det tänkt så att hon springer fram till den och markerar, har tänkt att använda detta vi träning av hoppet för att få ut henne längre. Hon tycker detta är jättekul när jag slänger ut godis och hon sedan springer fram till locket för att markera.

Sedan så blev det lite vändningar på stället, lite fritt följ men det var mest vänster och höger vinklar så att hon får jobba med bakdelen. En fjärr tog vi oxå med lite längre avstånd men belöning bakåt.

Elsa körde jag lite kontakt, vändningar, lite fritt följ och inkallning med stå. En fjärr med endast sitt och stå. Sedan så fick det vara bra, blev så kallt om fingrarna. Så nu har de fått lite hjärngympa och jag kan känna mig nöjd. Men det är väldigt skoj att träna med dom och tiden går fort när an har roligt.  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s