Trimmat Elsa och Wilma !

Både Elsa och Wilma var i stort behov att trimma sina tassar och öron. Wilmas tassar såg ut som bollar och likaså Elsas. När det är lite snö ute och sedan så går de i grus så blir det stora kakor av grus som sedan så släpper inne om man inte duschar av dom innan. Så igår hade jag bestämt att de skulle göras. Det tog nästan 3 timmar  och jag höll på längst med Wilma som har så mycket mer päls i jämfört med Elsa. Wilmas fanor på benen lite kortare, det var inte meningen, ett litet misstag gjorde det att fick klippas. Det gör inget för det växer snart ut igen och hon ska inte ställas på någon utställning framöver. Halsen fick jag trimma oxå och jämna ut kanterna. Hon har mycket gammal päls kvar som måste bort, jag tog en del med Foleykammen och sedan så måste hon badas för att bort det.

1363791833894

Efteråt så gick vi en promenad, det blåste kallt och det spelade ingen roll vilket håll man än gick så var det kallt. Här ute på ”slätta” blåser det alltid. Så det blev en bit landsväg, brrr, jag fick dra upp huvan för att få bort vinden från ansiktet för det var isande kallt. Det snöade oxå men det flög liksom bara omkring i luften, det lade sig aldrig på marken. Sedan så fick vi vinden i ryggen och då blev det mycket skönare och sedan så kom vi upp i skogen där det var lä. Jag såg en del rådjur men som tur var inte hundarna, utom på ett ställe där de stod precis framför oss. Jag hann precis få tag i deras halsband innan de förstod var det var. Jag gick förbi sakta och de sprang i väg så sakteliga. Wilma gjorde stora ögon av att se dom så nära. Sedan så fortsatte vi bara promenaden och jag släppte dom igen men Elsa och Wilma vände aldrig om för att springa efter. Det fanns så mycket annat att lukta på. Promenaden avslutas alltid med lite lek  och kast med boll hemma i trädgården. Elsa älskar detta och Wilma springer mest bara omkring med bollen i munnen, men släpper hon den så har jag lärt henne att hon ska runda en sak, ett träd, buske, eller vad som helst innan jag kastar bollen sedan så byter vi mot godis efteråt så jag kan kasta iväg bollen  igen. Dett är gôrskoj tycker hon och springer som bara den efter bollen 🙂

Och så var den dagen slut, skönt att de är lite ljusare på kvällarna nu. Ingen lydnadsträning har vi gjort sedan i söndags då vi var till ridhuset igen. Gick mycket bra med både Wilma och Elsa. Nästa tillfälle blir den 4 april. Sen så kan man nog förhoppningsvis börja träna uppe på klubben igen.

1363791826026

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s