Vaktar träningsväskan !

image

Wilma har lagt sig i hallen i väntan på att vi ska åka och träna. När träningsväskan och klickern kommer fram då vet hon att händer något roligt. Hon älskar att träna och vill ibland inte gå in i bilen när det är Elsas tur.

Igår så var det så fint väder, det har det visserligen varit ett tag men nu var det ingen snö på planen uppe på klubben, så vi bestämde förra veckan att vi skulle åka dit några stycken och träna lite. Elsa fick gå först denna gång, och vi körde lite ff med språng, vinklar och vändningar. Några korta skick till rutan (lkl3), stå och ligg. Lade en liten korvbit vid ena konen så hon fick in djupet, hon  går för många steg innan kommandot ligg ( har en förmåga att lägga sig med tassar utanför eller på linjen). Man får vara väldigt snabb med kommandot stå så hon inte hinner ta belöningen innan hon lagt sig  🙂

Wilma satt förstås och gnydde och ville att jag skulle skynda på så det skulle bli hennes tur någon gång. Så när det blev dags för henne så var verkligen taggad. Vi körde lite ff och vändningar, ingångar och vinklar. Några raka inkallningar  som det var en väldig fart på och hoppet som hon verkligen fick ut ordentligt. Några skick till rutan som oxå var bra. Och givetvis en platsliggning som var u.a. Det blev nästan mer en timmes träning (30 min var) innan vi slutade. Väldigt svårt att sluta när det är som roligast men man kan ju inte hålla på fila för länge.

Idag blir det 1 timmes träning i ridhuset tillsammans med Gurtie och Cassandra. Vi hade bokat det för 14 dgr sedan, man vet ju inte vad det blir för väder, snö slask och drivis 🙂 Efteråt åker vi upp till klubben för en platsliggning för hundarna. Cassandra ville gör det med sin lilla Minna.

Och idag är det dags för den årliga vaccinationen för Elsa och Wilma och denna gång är det bara för kennelhosta.

hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s