Och våren kom på en söndag….

Vilket härligt uppvaknade det blev i går, sol, 12 grader varmt och sydliga vindar. Härligt ! Elsa låg som vanligt hos mig och sov medan Wilma hade varit med husse hela dagen. När jag tittade ut genom sovrumsfönstret såg jag att Stig och Mattias höll på att klyva ved och Wilma var med där ute. Hon gick efter överallt utan att var i vägen. Har stenkoll på husse. Hon älskar att vara husse när han är hemma och blir väldigt besviken om hon inte få vara med och då kan sitta och sura i stolen nere och spana ut genom fönstret hela tiden istället för att sova hos mig (om jag har jobbat natt på helgen)som Elsa gör. Så hon var väldigt nöjd igår men hon följde med på promenaden i alla fall, ibland kan det var lite svårt att få med henne. Hon ska vara med husse !

Men det blev i alla fall en snabb promenad på ca timme.  Åh vad härligt det kändes, inga kalla vindar längre. Långkalsonger hade åkt av som tur vad, och det var varmt med fleecetröja under min jacka trots att det blåste en del.

Idag var det mulet men 8 grader varmt,det pratades om regnskurar men det såg ganska så lovande ut så snabbt på kläder och ut. Vi hade tur hela vägen runt, inget regn. Hade lite godis med mig  och på ett ställe så fick Wilma hoppa upp på stenar och leta efter en pinne som jag hållit i handen en stund. Elsa har lite svårt att fatta varför hon ska upp på en sten, och pinnen hittas men äts upp i stället för att komma till mig med den. Medan Wilma hoppar upp gladeligen, allt för godis 🙂 och letar efter pinne som oxå dissikeras lite. Nästa gång tar jag med mig en liten dummies istället och en lite apportpinne.

wpid-DSC_0163.jpg

I fredags så körde jag lite apportering av dummies på gärdet hemma. De fick göra det tre gånger var.  Elsa fick vänta i bilen när jag körde Wilma och vice versa.  Jag gick ute kanske  50-100 meter och lade ut en dummies, de fick sitta kvar. Sedan så skickade jag ut med kommandot; UT . De hade svårt att fatta så jag sa; var så god UT. Inga problem med att fatta att de skulle hämta, lite letande och full fart tillbaka. Sitt framför  och släpper dummies framför mig. KUL, tyckte de. Nästa gång ska jag gå mycket längre och i en annan terräng där de verkligen får leta.

Ikväll styrelsemöte på klubben och köra katalogen till utställningen när jag kommer hem.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s