Blåsig promenad !

20130430-184155.jpg
Vårens första vitsippor !

Det blev en promenad på ca 1½ timme i dag i blåsten. Det blåste rätt så rejält stundtals att jag fick hålla i kepsen. Men annars så var det skönt i solen.

Sedan så blev det bollskoj hemma innan jag tog en liten lunch och sedan så bar det iväg till affären för lite handling.

Frampå eftermiddagen tog jag fram träningsväskan, klickern och laddade med lite korv och körde igenom Wilma och Elsa. Skoj, skoj tyckte Wilma som var lite sugen förstod jag. Det blev ingångar, FF, vinklar, mm. Det gäller att hitta rätt belöning har jag förstått och ”traskaninen” funkar bra. Rutan och inkallning körde vi bara en gång, onödigt att hålla på att ”nöta” på det när hon kan det. Fjärren funkar bra oxå men hon har en liten tendens till att sitta lite halvt upp, inte bra, så det tränade vi på lite extra, så hon fick sätta sig rakt upp.

Elsa körde jag FF, vinklar, språngmarsch, långsam och vanlig, FF med sitt. Rutan kör jag bara skicket till och lägger en godisbit vid den ena konen. Hittills har det gått bra, hon stannar och lägger sig ner på kommando utan att gå för många steg, (kan hamna på linjen annars) och får sedan ta belöningen. Det blev en Ink. med stå och hon gick några steg men hon stannade, belöningen blev traskaninen. Den ska hon bara få som belöning vid detta momentet för hon blir så exhalterad av den att hon äter upp den. Det är nämligen en pip i och den ska bara ut; döda, döda !!  Det blev en fjärr och och äntligen låsta bakben denna gång, 2 gånger körde vi det. Det får räcka. Och så testade jag vittringen oxå. Hade några pinnar som inte var använda  och en som var min lukt. Det blev 2 gånger och hon hittade rätt pinne, Yiippeee. Inte säkert att det går så bra nästa gång :S

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s