Mmmm, så härligt det är…..

…..att våren Äntligen är här. De här dagarna var varit underbara. Varmt, ljumma vindar och en del pyssel i trädgården och lite pyssel med hundarna som jag äntligen har trimmat tassar och öron på.

Elsa gick ganska snabbt att frisera till för hon har inte så mycket päls så henne tog jag i söndags eftermiddag medan Wilma var med husse, det hade hon varit hela dagen.Denna hund är bara för rolig hon är mer som en vallhund. Hon älskar när det händer saker hela tiden.  Hon har fullt upp att hålla koll på husse när han körde traktor med harv ute i Svarvarebo hos Mattias. Hon var med hela tiden men på ett behörigt avstånd och en stund fick hon allt sitta i bilen när det blev lite för närgånget med traktorn men då tog Maléne ut henne på en liten promenad istället.

Så i måndags var det dax, med sax och trimmer för att ta mig an Wilmas päls. Började med tassarna och tog sedan öron och hals. Börjar man trimma öron och hals så blir det alltid mer än man tänkt sig. För hon har så mycket päls denna dam, särskilt på huvudet och på halsen. Så jag tycker det är jättesvårt att få det snyggt på sidorna på halsen och upp mot nacken men hon ska inte ställas ut något men jag vill att det ändå ska vara lätt att fixa till. Jag har alltid trimmat Wilma själv men behöver nog  lite tips om hur jag ska gå till väga med halslinjen.

Vi har tränat lite, både uppe på klubben och hemma. Det har mest blivit FF med vinklar, positioner och ingångar för Wilma. Elsa fick jag ta det lite lugnt med, hon har haltat lite men det är bättre idag. På lördag är det Klubbtävling och uttagning för DM lydnad nästa fredag den17 maj i Tidaholm.

Och en del promenader har det också blivit förstås, både i skogen och på grusvägar så här kommer de lite bilder från det.

IMG_0071
Är det ett vattenhål så ska givetvis Wilma i och bada, Elsa är inte sen att att hänga på

IMG_0076

IMG_0085

IMG_0087
Här upp till höger i bild är det så tätt mellan granarna så ljuset kommer inte ner.
IMG_0088
Här är det utgallrat så solljuset kan komma ner.

Nu väntar en enkelnatt och sedan så blir det lite ledigt med semester andra natten. Ska bli skönt. Synd att vädret inte ska bli så bra. Ev så åker vi till Elmia Game Fair Jaktmässa på fredag i Jönköping. Beroende på vilket väder det blir, tänkte att vi skulle ta med hundarna.

Hej hopp 🙂

 

2 reaktioner på ”Mmmm, så härligt det är…..

  1. Tänk att det kan vara så olika. Wilma har så mycket päls och hennes syster har så lite päls 🙂
    Hopppas ni får en fin dag på promenaden nästa helg och lycka till med tävlandet 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s