Elmia Game Fair-Jönköping !

Igår så åkte vi till Jönköping och till Elmia Game Fair- Jakt och Fritidsmässan. Med oss hade vi en kusin till Stig, Kenth och hans dotter Hanna samt hennes lilla valp Buster som är dansk-svensk gårdshund, som sagt bilen var full.

Det blev en heldag och absolut bästa vädret för att gå där. Elsa och Wilma fick sannerligen social träning den här dagen. Jag hade försökt förbereda Wilma med lite Neurol men doseringen var kanske inte den bästa med tanke på att Neurol inte är så stark som Valerina så det blev 6 tabletter under torsdagskvällen och 3 tabletter på fredagsmorgonen kanske alldeles för lite men alltid något. Det skjuts som sagt ganska friskt där, så det smäller ju nästan konstant hela tiden. Mycket folk var det också så det var trångt stundtals. Vi gick inte så mycket inne, vi var mest  ute och gick. Givetvis så åkte svansen ner ganska fort när hon hörde skotten men vi gick sakta  bort till vildsvinshänget och tittade uppvisningen där, på hur hund användes mot vildsvin. Man kan säga att dessa vildsvin var ganska tama, det det behövdes ganska ettriga hundar för att det skulle bli lite fart på dom. Det hördes skott hela tiden och Wilma ville bara bort. Men vi stod kvar hela  tills uppvisningen på ca en halvtimme var klar, sen gick vi vidare. Vi vandrade runt hela tiden, det kan låta grymt att utsätta Wilma för detta men det är det enda att göra. Men jag hade koll på henne hela tiden och ibland gick vi in och satte oss på ett lugnt ställe.

Stig och Kenth gick runt själva och tittade så jag gick med Elsa och Wilma. När vi fikade alldeles nära skjutbanorna så lugnade hon sig lite och så var ju husse med också. Vi satt där en stund och då verkade hon koppla bort det och tog till och med emot lite gott från den vilthamburgaren som vi åt. Sen så gick vi en runda igen tillsammans, tittade på grythundsuppvisning och sedan bort till vildsvinshänget igen. Men där när vi satt på vallen så började hon gräva och ville bara gömma sig under vår ben, så jag tog hundarna och gick bort därifrån. Vi cirkulerade hela tiden och efterhand så lugnade hon ner sig. Vi satt och tittade på när SSRK hade uppvisning av sina hundar i jaktsök och då satt hon alldeles stilla och bara tittade. Och efteråt så gick vi på fältet och där var det många, mycket  intressanta lukter och då glömde hon helt bort att det smällde i bakgrunden. Då brydde hon inte alls och  till slut så åkte svansen upp lite och hon var nästan som vanligt igen. När vi satt och tog en våffla och lite kaffe innan vi åkte hem så var det mer intressant att leta efter smulor i gräset och andra dofter så då var skjutningen i bakgrunden som bortblåst.

Jag måste  säga också att Elsa var väldigt duktig och lugn hela tiden, visst tyckte hon att det var lite otäckt med att det smällde en del  men var inte alls så berörd som Wilma. Hon kopplade bort det ganska fort. Så både Elsa och Wilma var jätteduktiga. Sen så vi får se vad denna träning har gett Wilma, hur berörd hon blir nästa gång när det skjuts. Det var jättetrötta hundar som sov hela vägen hem och hemma sedan så var det lite bus och kast med bollarna och Wilma var som vanligt skällande, busig med bollar som skulle kastas och sparkas. Och efteråt när de fått sin mat så var de helt utslagna och sov gott.

IMG_0097
Här sitter de på fältet där uppvisningen av SSRK var och i bakgrunden smäller det från skjutbanorna.
IMG_0101
Wilma var inte alls berörd av smällarna som hördes från skjutningen i bakgrunden. Kunde faktiskt vara stilla och lyssna vad jag sade till henne.

Idag är det klubbtävling på klubben men annars blir det bara slappt, ska inte göra något särskilt. Pyssla lite i trädgården och njuta av våren och det härliga vädret.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s