Hundpromenader och LagDM i Lydnad !

Lite av skrivtorka är det just nu, händer inte så mycket på hundfronten. Wilma löper så det blir inte så mycket träning just nu men vi får köra hemma lite på gårdsplanen. I onsdags så tog jag med bara Elsa upp till klubben för att träna. Wilma fick vara hemma med husse och hålla honom lite sällskap. Hon var inte glad när jag åkte,  hon försökte gå ut genom dörren flera gånger med mig, men tillslut så stannade hon kvar. Hon satt i stolen och tittade ut genom fönstret när jag åkte. Skitsur !!!! 😦

Det var bara några stycken som där och tränade men vi fick till en platsliggning i alla fall. Jag körde igenom FF med vändningar, vinklar.  Använde tygkaninen som belöning, men bara lite, hon blir lite ”för på” annars och då börjar hon gnälla. Inkallningen var det fart på, belöning med tygkaninen. Skitkul tycker hon !!! Det blev fritt hopp över hinder några gånger, med apport också och även en  vanlig apportering. Vi tränade även på lite momenten från lägre spår såsom kryp och framförgående. Det blev några gånger fram och tillbaka mellan targetpinnarna som var laddade med korv. Funkade fintfint. Krypet gick bättre mot slutet, hon har lite bråttom. JAG eller rättare sagt VI, ska försöka komma till start i lägre spår till hösten.

Lag DM, jaa, det blev ett kapitel för sig. Att ta med Elsa var ju ett osäkert kort, vi har inte varit ute på lydnadsplanen på 5 år. Det var varmt och vädret ska vi inte klaga på faktiskt, 24 grader var det och en jättefin kväll blev det och trevligt var det också. Jag och Anna skulle köra klass 2 och Janne i klass 1. Det blev 11 lag som kom till start och lottningen var kl 18. Vi drog nr 1 och blev då Lag 1 och fick ju naturligtvis starta först. En liten nackdel för oss, det var ju ganska varmt. Jag trodde att Elsa skulle vara lugn på platsen men ack vad jag misstog mig. Hon pep och gnällde, ändrade läge några gånger men hon låg kvar, betyget blev ju förstås bara 5, inte bra. Men vi genomförde hela programmet utom fjärren som hon nollade och några lysande poäng fick vi ju förstås inte. Det var för varmt för henne och det var likadant för alla hundar, värmen tog hårt på dom flesta. Anna och Janne gjorde inte heller någon succe på planen men vi hade roligt i alla fall. Men tävlingen var bra genomförd och till strax efter kl 20 var alla lag färdiga. Det var Tibro BHK som tog hem bucklan, för andra året i rad. Men vi var med och visade att vi finns, även om många av oss inte är ute och tävlar så mycket som det andra klubbarna.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s