Yes, Yes, äntligen ett LP2 för Wilma !

IMG_0159

Sommaren har kommit med stormsteg och det gäller att passa på att njuta nu. Man vet aldrig, det kan den sommaren vi får. Sen kanske det regnar resten av tiden.

Uppdateringen av bloggen har varit dålig men det har inte hänt  så mycket, vi har promenerat det mesta, tränat lite, men det har vi gjort hemma på gårdsplan pga att Wilma har löpt. Men nu är det färdigtlöpt , nästa gång blir slutet av december om hon ska löpa 2 ggr. Nu är det snart Elsas tur att  löpa istället. Det märks på henne för hon börjar tappa päls rätt så rejält, man får bort stora tussar. Så hon ser ut som en ”rugguggla”, så man får lite åt gången annars så får ingen päls alls kvar.

Den 19 maj var det ju meningen att Wilma och jag skulle tävla men löpet satte stopp för det men jag hade även anmält oss till den 8 juni också ifall att det inte skulle gå vägen, vi hade ett första pris kvar för LP. Så hennes löp hann precis bli färdigt till tävlingen i går. Jag var jättenervös innan, hela dagen så värkte det i magen, hur skulle jag göra för att få bästa tänkbara uppladdningen innan vi gick in på planen. Det kändes som om allt hängde på denna tävling. Det fanns ju fler tävlingar om det skulle ”skita” sig.  Jag ville så gärna att vi skulle bli färdiga med klass 2 så vi kunde börja träna på klass 3.

Regnet hängde i luften och det började strila lite innan vi skull gå in. Sen när det var vår tur som började givetvis regna igen och solen sken samtidigt. Men Wilma bryr sig inte så mycket om regn, hellre det än stekande sol. Och det kändes bra men jag var nervös hela tiden. Det syntes nog på mig och hördes nog på mina kommandon som var kanske lite väl kraftiga ibland. Men Wilma skötte sig fintfint. Supernöjd trots strul med rutan, apporteringen och fjärrren.

Och det kändes bra så jag tänkte att vi skulle klara oss även om det var på håret.

Platsen: 10p

FF: 9p (vp, ss, ls, nosar)

Läggande: 8,5 (Dk)

Inkallning: 8p (tempo)

Rutan: 8p (går ej rakt in, Dk) här springer hon snett mot en kul ”plupp” som användes som markering till inkallningen. Jag tänkte det bära eller brista så jag skriker; Wilma, ruta och pekar mot rutan och hon tvärvänder och springer in från sidan och stannar på kommando. Sicken jädra tur !!!! Yes !

Apporteringen: 5,5p (upptag, tempo in, släpper, styr in hunden) tog ett slarvigt upptag så den hänger lite löst i munnen så hon tappar den ca 1meter innan, så jag säger apport och hon tar upp den och sen så visar jag henne in med handen.

Fjärren: 7p (Dkx2) här sätter hon sig inte på första, typiskt men andra. Likadant andra gången.

Helhet: 9,5p

Så nu blir det till att börja träna innan 3:an moment och för att hålla igång tävlandet så blir det nog lite starter i klass2.

Hej hopp 🙂

8 reaktioner på ”Yes, Yes, äntligen ett LP2 för Wilma !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s