Jaha, idag regnar det !

Bara att konstatera detta, det har inte regnat på flera veckor så det behövs verkligen. Det är snustorrt ute. Behövs verkligen ett uppfriskande regn och så får vi hoppas att solen kommer tillbaka snart  🙂

Vi var till klubben igår för att träna lite och jag tänkte öva in lite av 3:an momnet och bla, gå och gömma mig på platsen, det var ett tag sedan. Men vi hann bara en runda i skogen så började det skjutas från en skjutbana i närheten. Typiskt. När det för en gång skull var lite folk uppe och tränade.  Alla andra onsdagar vi har varit där så har det varit tyst därifrån, och av alla onsdagar så skulle det skjutas där från just igår. Och vinden låg på så det hördes rätt så rejält så Wilma reagerade direkt, skulle bara fly. Skittråkigt, hon är rejält skotträdd nu, och Elsa som inte reagerat förut ville  heller inte vara med utan skulle till bilen. Så det blev till att titta på när andra tränade istället.

Men efter en stund så lugnade det sig, så jag hämtade ut Elsa. Vi började FF med mycket godis, FF och bollen och FF till sist kamptrasan, och äntligen lossnade det, hon kunde koppla bort skjutandet i bakgrunden. Vi körde även FF med ”sitt” och ”Krypet”, ett jättebra kryp blev det, ingen hög bakdel eller höga armbågar och sedan så blev det till sist en platsliggning med 8 hundar. Alla låg stilla och det hördes skott i bakgrunden. Elsa låg stilla, låg alldeles oberörd. Jag började att stå ganska nära men backade sakta bakåt efterhand. Alf gick slalom mellan hundarna och sprang tillbaka bakom. Hela 4½ minut var platsliggningen med störningar. Super. !!!!

Sedan så var det faktiskt tyst en stund så tog jag ut Wilma och körde direkt en linförighet i koppel, FF med vinklar mm, läggande under gång, inkallning och rutan i snabb följd med lite belöning. Ååhh, vad hon tyckte det var kul. Vi hann att pröva på ”sättande” under gång ett par gånger, sen så började det skjuta igen så då gick vi upp till klubbstugan en stund.

Hemma sedan prövade jag igen ”sitt” under gång och då gick det bättre. Blev några vändningar på ”stället” och ”back” men där fick vi ta staket till hjälp för hon vill svänga ut bakdelen så hon kommer snett.

Känns ”Jättebra” att ha träna både Elsa och Wilma för klass 3, så nästa år blir det start för Wilma i 3:an hoppas vi. Men Elsa då, jo kanske någon gång. På klubbtävling i alla fall.  🙂

Hej hopp 🙂

3 reaktioner på ”Jaha, idag regnar det !

  1. Stackars Wilma! Vilken tur att hon kunde släppa skjutandet efter att det hade slutat. Inte alla som kan det. Tur att inte jag var där uppe då, Danne har blivit värre 😦 grattis till ett lyckat träningspass 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s