Springernatta !

UPPDATERAT !!!!

Ja, som sagt det hade regnat en del på dagen även däruppe på Hunneberg och även under veckan som gått så det var ganska så vått i skogen. Så stövlar och regnbyxor var att föredra om man vill komma torrskodd hem. Jag hade med stövlar, regnkläder och regntäcken till hundarna, handukar och ett fleecetäcke till Elsa. Dessutom myggmedel och myggspray för det är så in i helvete med knott där uppe så man kan bli tokig.

Lottningen var kl 19 och jag var där i väldigt god tid, hade nämligen läst fel och trodde det var klockan 18. Så det blev väntan på nästan 1 timme och 15 min. När lottningen var klar och hundarna fördelade på de olika domarna var klockan nästan halv 8. Och den domaren som vi fick hade 3 hundar till så totalt var det 5 hundar han skulle gå med. Så jag fick vänta vid Bergagården medans domaren åkte i väg eftersom vi inte skulle gå på samma ställe. Klockan hann bli halv 10 innan de kom tillbaka och så var det vår tur att gå spår.

Jag gick med Elsa först eftersom jag inte visste om han skulle skjuta så var jag lite beredd på det när jag skulle gå med Wilma. Så vi knatade iväg och Elsa var väldigt ivrig och hon hittade ganska fort spåret i spårrutan. Det var en hel del vått i skogen och man fick över stora bäckar, vattenfyllda diken och stora hålor med vatten. Elsa jobbade på och snodde som bara den, hon är lätt att läsa och man kan säga att hon gick den dubbla sträckan med tanke på hur hon kryssade och letade. Vi travade på och jag tänkte; tar spåret aldrig slut, ska han inte stanna och säga att vi ska skjuta. Men nejdå, vi gick på och plötsligt fick jag se en vitt pinne eller snöre längre fram, vad konstigt, men sen förstod jag att det var klöven som låg där och Elsa hittade den utan problem.

Provförlopp : Tar snabbt an spåret. Hunden spårar hela spåret kryssande, har mindre tappt i återgången, klarar det med ringning, tar klöven utan tvekan. Spårtid 25 min. Domare Stig Löfgren. Rörligt spår Öppen klass: 1:a pris

En trött och våt Elsa fick sitta med ett tjock fleecetäcke på sig efteråt för hon har knappt ingen päls kvar och jag ville inte att hon skulle kall och börja frysa.

Sedan var det Wilma tur och redan när hon kom ur bilen så visste hon vad som var på gång. Visade tydligt att hon ville gå tillbaka till bilen. Men jag tog bara med henne till spårrutan och sa; Sök spår och hon letade lite och så iväg, ingen tvekan. Hon gick som på räls tidvis i ett lagom tempo. Och  jag väntade inte på att han skulle stanna oss för skott så Wilma hittade klöven utan några problem.

Provförlopp: Tiken tar snabbt an spåret. Har ett mindre tappt på sträcka 1 klara det med ringning. Spårar sedan utan anm till spårslut, tar klöven utan tvekan. Spårtid: 22 min. Domare Stig Löfgren. Rörligt spår, Öppen klass 1:a pris

Efter lite mat, det bjöds på grillat med potatissallad och lite snack med andra för att höra hur det hade gått för dom, så klockan var över midnatt när jag var hemma. Och det var ett par trötta hundar som äntligen fick lite mat i sig och jag kom i säng kl halv 1.

Upp sedan halv 7 och solen sken, härligt. Men det hade regnat under natten hade jag hört. Men uppe på Hunneberg hade det inte kommit så mycket och solen sken , härligt. Efter att lottningen kl 9  så åkte vi iväg denna gång till Halleberg  och 3 hundar. Elsa och Wilma och en västgötaspets, Daga hette hon. Och det var ju stövlar som gällde här också förstås för det var lika blött här !!     Och Elsa först ut denna gång också i fall om att.

Provförlopp: Tiken finner spårstarten efter metodiskt sök, utmärkt spårning, klarar samtliga vinklar och sträckor. Hon ligger bitvis ca 25 m bredvid spåret på sista sträckan. Spårtid: 26 min. Domare Mathias Larsson. Ordinarie spår, Öppen klass 1:a pris

Elsa jobbade i ett mycket lugnare tempo denna gång, mer fördelaktigt för mig. Hon var nog trött i både huvudet och kroppen efter lördagens spår. Men jobbade jättefint. En mallig Elsa som sedan bar klöven hela tiden tillbaka till bilen.

IMG_0226

Vi fick en välbehövlig vila efteråt med lite vatten att dricka medans den andra hunden (Daga) gick sitt spår. Det hade blivit lite svettigt nu och solen sken och det kändes jättebra, och jag hoppades att Wilma skulle gå lika bra som hon gjorde på lördagen så vi förflyttade oss ett par 100 meter med bilen bort till Wilmas spår. Men redan lite tvekan när vi kom ur bilen. Vi gick fram till spårrutan och precis då så hördes det ett skott på långt avstånd, men tillräckligt nära för att Wilma skulle höra. Så hon vände och ville till bilen men jag tog tillbaka henne och sa till domaren att var skottberörd och att hon kanske inte skulle vilja börja spåra pga att hon hört skottet. Men jag fick henne till att börja leta och hon hittade spåret och börjar spåra.

Provförlopp: Tiken tar an spåret direkt. Spårningen går något trevande hela spåret. Hon går rakt utifrån sträcka 3 och måste återföras. Därefter måste hon återföras ytterligare en gång. Domare Mathias Nilsson. Ordinarie spår. Öppen klass 3:e pris

Hon gick inte bra alls bitvis, snodde in sig i vindfällor, grävde ibland, fick hjälpa henne. Domaren var otroligt tålmodig som väntade ut henne så att hon skulle hitta spåret själv igen. Vi gick rejält fel två gånger och fick hjälp av domaren att gå tillbaka. Tidvis så spårade hon bra men var svårläst. När vi kom till en väg så skulle hon bara över och jag vet att man lägger inte över en väg. Och jag förstod att spåret gick utmed men hon försökte en gång till att gå till vägen men jag gav mig inte utan tog henne tillbaka. Domaren visade var skottriktningen var men jag fick pusha på Wilma för att hon skulle leta efter klöven, jovisst hon hittade den tillslut. Skottet i början gjorde henne väldigt tveksam. Jag tyckte så synd om henne, det var som att hon bara gick för min skull, för att jag hade sagt det. Så hädanefter kommer jag inte att gå några viltspårsprov med henne utan bara vanliga personspår. Så nästa år blir det bara Elsa som får vara med på Springernatta.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s