Slappa dagar i solen !

Nu har verkligen sommaren kommit och det med besked. Både söndag och idag har /är jättefint väder och varmt. Jag och hundarna har legat i trädgården och solat. Tidvis har jag haft Elsa liggande mellan mina ben, hon envisas med att ligga i solen och värmen. Jag har en extra solsäng som de kan ligga på men envist så ska de ligga hos mig eller under solsängen. Jag har igen semester ännu men snart, det är 2 veckor eller 4 nätter kvar.

IMG_0261

Jag har börjat så smått att träna in en del moment med Wilma för Lkl3. Rutan har jag gjort så att jag har lagt en targetplatta (ett plastlock) i rutan och det fungerar jättebra. Hon vet att hon ska trampa på den så det blir full fart in och klickern som belönar för godis. Det kör jag några gånger och sedan så har jag fått henne att runda eller markera en kon. Fjärren, ja det är de svåraste momentet. Ordet ”stå” är inte det lättaste att lära in men det börjar komma. Med en handrörelse har lyckats några gånger få upp henne i ”stående”. Vittringen är också svårt, jag vill inte få henne att hon tuggar på pinnen så där har jag stått nära så att hon bara plockar pinnen till mig och belönar med klickern.  Inkallning med ställande har jag inte börjat på ännu. Jag tar lite pö om pö. Det fria följet jobbar vi på, och likaså vinklarna och vändningarna. Det fixar hon ganska bra så där är det bara lite finjustering.

Elsa har jag också testat att lägga en targetplatta i rutan även om inte begriper att hon ska trampa på den så är det bättre fart in än innan. Fjärren är då ett återkommande problem men det är bara nöta in. Det går bra när man står nära men så fort man kommer en bit ifrån så går hon fram. Inkallning med ställande är också ett problem där hon tar för många steg. Men, men det är bara att nöta in och stå nära och köra någon gång på långt avstånd. Och så givetvis så är det mycket lek och dragkamp i mellan momenten med hennes kanin men bara lagom, annars så blir hon så uppjagad och då blir det bara en massa ”pip” och gnäll. De andra momenten kan hon ju redan så där är det bara underhålla och finjustera lite.

Jag har tänkt mig så här med Elsa och planer för hösten. Gå lite viltspår nu med henne och ska försöka starta henne i Lkl3 i sept och ett lägre spår i nov. Om det nu blir så, ja, det är senare fråga.

För Wilmas del är det bara träning och träning för Lkl 3:s moment och personspår. Ska försöka komma i väg på någon kurs i det.

Det är nästan för varmt att träna och att åka iväg upp till klubben i värmen lockar inte. Det kan bli varmt som i en stekgryta där så vi träna hemma i stället. Vi får se i morgon om det är lika varmt då annars så blir det en liten sväng till klubben för lite platsläggning i alla fall. Och Elsa löper inte längre så då kan hon få vara med också.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s