Nu nalkas hösten ……

IMG_0506

……………….men ännu hänger sommaren envist kvar. Sommaren har varit helt underbar, med många sköna dagar med sol. Nu har man börjat jobba efter semestern igen och allt återgår i normala rutiner. Vår utställning på hemmaplan gick väldigt bra och vi hade verkligen tur med vädret. Nu så kan man lägga det åt sidan och börja att koncentrera sig på Elsa och Wilmas träning.

Vi var till Herrljungas BHK och tränade de 20 aug. tillsammans med Gurtie och hennes hundar. Väldigt nyttigt för både Elsa och Wilma med en plan med nya dofter. Jag körde igenom Elsa i lägre klass lydnaden och alla momenten gick bra. Bra fart vid inkallning och apporteringen. Krypet gick också bra och det som behöver slippas på mer är framförgåendet och linförigheten. Vi har anmält oss till lägre spår i Lerum den 2 november så vi har tid på oss att träna. Men först så kör vi KM i viltspår den 21 sept och sedan efter det så drar vi igång pinnspår i skogen.
Wilmas träning går framåt. Vi har tränat mycket på fjärren som är svår och det gäller att få henne att förstå orden. Ibland går det jättebra och ibland så blandar hon ihop det. Jag står mycket nära så jag kan se hur hon står och fäller sig bakåt. Rutan har vi tränat på en del men det får inte bli för mycket för jag märker att farten avtar efter ett tag. Och sedan så gäller det att hon lägger sig på första  kommandot och inte efter två eller tre, och att hon ligger kvar när jag går min fram och förbi. Jag tar en bit i taget och så sätter vi ihop det sedan. Vittringen har vi tränat väldigt lite på. Hon vet vad hon ska göra men hon tuggar lite på pinnen och släpper den lite för tidigt. Och så är det inkallning med ställande, det funkar ganska bra, går några steg för hon har en väldigt fart så det är svårt att stanna. Det behövs mer finslipning på vändningar på stället och vinklingar.

Wilma varit skendräktigt nästan hela sommaren men att träna har hon tyckt varit roligt konstigt nog. Hon har varit gnällig, låg, bäddat mycket, ängslig, tyckte åskan var jääättejobbig när den gick. Ville inte gå med på promenad men som i ett trollslag så var det över. Nu är hon glad, positiv igen och tycker livet är kul men så har hon börjat fälla istället. Det har börjat märkas i sängen och på golvet. Är det inte det ena så är det andra.

Idag så passar jag Stina, kompisens Västgötaspets medan matte Annie är till Liseberg och roar sig. Annie har passat mina hundar jättemycket så nu är det min tur att hjälpa henne med lite passning. Det blev en promenad på 6 km idag. Inget regn som tur var men blev väldigt varmt när solen visade sig.

   #instaweather 18 C in Essunga http://instaweather.me/r/iwf/

Denna vecka som kommer nu är jag ledig i 4 nätter så det blir en del träning både hemma och på klubben och så promenader förstås. Wilma är lite tjock så hon behöver verkligen motion och mindre mat och Elsa däremot är väldigt kinkig med maten just nu. Wilma har aldrig matvägrat eller varit svår med maten, hon äter allt och fort, så till Wilma har jag köpt Pro Plan Light så får vi se om det kan få henne att tappa lite i vikt och Elsa har börjat seniorfoder, Pro Plan det också. Jag prövade Eukanuba på Elsa med det fungerade inte. Hon tyckte om det men tyvärr så började hon att klia sig och blev väldigt mjällig i pälsen och det i samband med fällningen.

Skön helg på er alla !

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s