Mycket flitiga…..

….med träningen har vi varit denna veckan, mån, tis, ons och så idag. Inte för att det är tävlingar på gång utan det har varit roligt, och när man ser resultat så är det ännu roligare att träna. Och så har det varma sensommarvädret bidragit till lusta att träna. Vi var hemma på måndagen och tränade på gårdsplanen och de andra dagarna var vi uppe på klubben. Så mycket har jag nog aldrig tränat tror jag, det är nog både på gott och ont.

Elsas träning går framåt, krypet går riktigt bra, (lite smådetaljer bara som lite gnäll och att hon lite bråttom)  framförgående, som jag tränar mycket med targetpinne med godis på för att få bjudningen framåt. Den övriga lydnaden sitter ju som apporteringen och hoppet, inkallningen har hon bra fart på. Jag märker lite mer glädje i att träna så nu får jag lugna mig lite nu så väntar vi några dagar.

Det ända smolket i glädjebägaren är att hon har blivit så jädra dum med maten, det  passar inte eller så gillar hon inte maten som hon får just nu, ProPlan senior. hon kan vara så här ett tag och så rätt som det är så äter hon igen. Hon har aldrig varit något matvrak utan har  alltid krånglat med maten någon gång under året. Jag får ha lite is i magen ett tag till så får vi se annars så får jag byta mat.

Wilmas träning går med racerfart framåt. Rutan börjar att sätta sig, bra fart in och läggandet på kommando börjar komma, lite svårt att få fart på inkallningen från rutan men med en boll så går det lättare. Vändningar och stegförflyttningar börjar också ta sig så det är bara att finslipa lite, lite sneda sättanden etc,etc. Sen så är det då fjärren….som är så himla svår…. med ordförståelsen. Blir så fel ibland…vad gör man….bara skrattar och försöker igen. Där tar jag emot massor av tips hur man får till det….

Denna veckan har det också varit mycket promenader. Vi har gått i snitt 6 km varje dag, så sammanlagt har vi gått nästan 3 mil. I går höll vi på att gå bort oss i en skog men jag hittade ut igen. Det blev väldigt snårigt och svårframkomligt och med bara ben och gympadojor så kändes det inte så ok att trampa runt där med tanke på fästingar. Jag skulle gå en ny runda genom en skog, så den rundan blev på 8,11 km och lite varmt blev det också. Hade lite vatten med mig och försökte vattna hundarna lite men jag såg på Wilma att hon hellre ville kasta sig i ett dike med vatten, men det fanns inte så många för det flesta var tomma, uttorkade. Men på ett ställe så fanns det så Wilma dök  i och Elsa med. Man kunde höra på Wilma att hon tycket det var jätteskönt för hon frustade och for runt i vattnet. Försökte få upp kameran för att filma lite men det blev bara en liten filmsnutt.

Och denna sten hittade vid vägenkanten.

IMG_0528
Ett minnesmärke över ett hårt arbete över ett röse med stenar

Nu väntar en helg med 2 nätters jobb och på måndag kör jag och Gurtie i gång vår lilla kurs i apellspår som vi ska hålla i och det blir hemma på våra marker runt huset. Och på tisdag så blir det en tur Bollebygd för att hälsa på Kari och hennes hundar.

Ha det gott, hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s