Höst..

Hösten börjar närma sig men värmen dröjer sig kvar ändå. Igår så hängde regnet i luften och det var ca 18 grader ute. Jag åkte upp till klubben med Elsa och Wilma på förmiddagen för att träna tillsammans med tävlingskursen. Båda behöver ha lite mer störning på planen när man tränar och om det är nya hundar. Och det märktes tydligt, Elsa tappade fokus direkt när det kom någon gick  förbi. Vi körde platsen tillsammans med de andra hundarna och sedan så tränade lite vid sidan om planen. Jag körde igenom lite linförighet, fritt följ och framförgående med Elsa. Läggande under gång och fritt hopp över hinder och så krypet. Det märket att hon var lite ofokuserad men det gick rätt bra ändå.

Sen så var det Wilmas tur, hon var ju supertaggad efter att ha suttit i bilen en stund. Den fröken kan inte hålla klaffen……protesterar högljudd att hon vill vara med…..vill inte sitta där och vänta på sin tur. Hon var också lite ofokuserad i början och skulle titta på de andra men sen så gick det bättre. Vi började med lite fritt följ med olika tempoväxlingar, vändningar och vinklar. Rutan tränade vi på, kanske lite för mycket men första skicket gick med bra fart men lade sig inte ner på första kommandot. Körde några gånger då började hon nosa istället i rutan och komma tillbaka istället. Så det blir till att plocka isär och backa lite. Fjärren gick sådär, hon blev lite förvirrad…. efter ett tag då hon satte sig upp på stå… och vice versa… så där blir det mycket träning på ordförståelse. Sen är det då Inkallning med ställande. Stannar inom OK gränsen men farten tillbaka är har dåligt tempo. Så det är bara att träna vidare…. På onsdag blir det i alla fall träning på klubben.

Nu ikväll 17:30 har vi spårträning för våra deltagare i apellkursen, hoppas det nu inte det ösregnar utan det blir uppehåll…inte kul att lägga spår i hällande regn.

Sedan så åker jag iväg till för att jobba natt, 2 nätter sedan ledig 4 nätter, gôtt  🙂

Ha det gôtt. Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s