KM i viltspår och lite annat….

Helgen som varit hade Springer Bohuslän/Dal-Trestad sitt årliga KM i viltspår. Denna gången startade jag bara med Elsa då Wilma blivit så skottberörd och det är jättetråkigt för hon tycker det är roligt att spåra blod men på något sett så sätter hon det i samband med skott.

Av 8 startande hundar kom vi 5:e plats. Mycket duktiga hundar i toppen så domarna Walde D och Curt M hade det väldigt besvärligt att komma fram till vem som skulle vinna och var spårbäst. Och denna gång blev det Springmoon´s Angel Face ” Freja” .

Elsa spårade som vanligt mycket bra i ett lagom tempo på ca 16 min. Terrängen var blandad med bitvis ganska snårigt. Och vi hade ett toppenväder med stundtals mycket sol och vid skidstugan sedan så grillade vi korv och fikade.

IMG_0598IMG_0656

På söndagen så var sämre väder, småkallt och småregnigt och man kan verkligen säga att det var höst ut ute, i alla fall vädermässigt. Vi åkte en tur ner till Härryda; Sörtorpagården. Springer Väst hade sin Springerdag där och min uppfödare Kari undrade om jag ville komma ner. Några ur Wilmas kull skulle komma bla Ester, Flingan och Oliver. Jättekul att se och träffa Flingan från Skåne med matte Eva och husse Anders. Det var ett tag sedan, jag tror det var 3 år sedan. Och likaså Ester och Oliver som bor runt Härryda och Landvetter var också ett tag sedan vi träffades. Vi gick en tipspromenad och fikade lite. Dom hade uppvisning av rallylydnad och apportering och man kunde få pröva på.

Denna veckan är jag långledig, jobbar helgen som kommer nu. Det har varit ett härligt soligt höstväder, lite kyligt men så skönt att promenera i. I måndags hade vi sista spåret hemma hos mig, sedan så kör vi med lydnad uppe klubben. Wilma fick gå ett spår som en annan person lagt och det fixade hon fint. Inga problem att hitta apportpinnarna. Elsa får vänta till nästa vecka då ska hon få gå ett lägre spår på Herrljunga BHK utlagd av en kompis. Så nu blir spårträning i skogen framöver för Elsa för vi har anmält oss till lägre spår i Lerum 2 nov, om vi nu kommer med.

Igår var vi uppe på klubben och tränade lite. Elsa först ut och där körde jag igenom lydnaden i lägrespår och det gick fint. Hon kan ju de här momenten och jag vill inte traggla för mycket det, bara lite finslip i starten i av linförighet och krypet. Ett framförgående tog vi också men det behövs träna mer på.

Wilma var supertaggad efter att ha suttit och väntat och pipigt; snart är det väl min tur väl va !!! Skynda dig matte !!!   Jodå hon fick träna hon med och det blev FF med tempoväxling och där hängde hon på bra. Skicket till Rutan hade bra fart men hon satte sig först på kommandot sedan lade hon sig ner, gjorde ett skick till men där hade hon sämre fart och satt sig först där också. Hoppet med Apport slarvade hon, genade vid sidan av hindret, där fick jag sedan stå nära hindret för locka henne fram och över. Sedan tog vi fjärren, lite förvirrat i början men sedan gick det bättre. Stod nära och vid kommandot; stå så gör jag ingen handrörelse utan bara ordet och kastar jag boll över henne bakåt när hon gör rätt och det har funkat hittills. Så dom de sista skiften gjorde hon rätt, duktig tjej 🙂 Den är svår, det gäller att hunden förstår vad man säger. Efteråt satt vi och tog lite kaffe och tjatade tillsammans med Gurtie, Irene, Janne och jag innan vi åkte hem.

Idag blev det långpromenad i det fina vädret tlll Stenhögen och Fornstugan för att leta efter geocacher. Har börjat med www.geocaching.se  www.geocaching.com och det är jättekul hobby och det fanns många gömmor utmed mina promenadvägar. Så snart har jag tagit alla uti Malma för det är promenadavstånd till det flesta sedan så får det bli bilen till gömmorna och en promenad runt för att leta.

IMG_0690 IMG_0687

Hej hopp, Ha de gôtt alla. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s