Elsa tränat spår i Herrljunga….

Elsa gjorde ett kanon jobb i spåret igår, plockade alla pinnarna. Tack till Irene som lade ett spåret åt mig. När jag kom fram till Herrljunga BHK hade Irene precis kommit tillbaka från spårläggningen och var helt slut och trodde att hon hade velat bort sig så spåret blev nog längre än 1000 m. Vi gick en liten runda först med hundarna så spåret fick ligga till sig först. Två springer spaniels, två västgötar och en boxer och två 55 + tanter 😉

Elsa tog spåret direkt, jag var liten tveksam först, men man ska lite på hunden, det var rätt sa Irene; hon går i spåret, som var med mig bakom för att plocka ner snitslar. Första pinnen gick hon förbi men jag såg den så jag stannade henne så hon skulle leta och ta upp pinnen (och ge henne belöning) så hon skulle förstå vad hon skulle leta efter och sedan var det inga problem. Och Elsa dundrade fram över stock och sten och genom snår, här gällde det att hänga med…..linan var jädrigt hal och svår att hålla och som tur var hade jag handskar på mig annars så hade jag varit skinnflådd i handen. På ett ställe fick hon vittringen på vilt och börja sno som bara den runt, runt men jag höll linan i ett stadigt grepp så hon inte skulle dra i väg. Fick rycka till ordentlig och säga till henne att gå tillbaka till vårt spår istället. Hon gjorde ringningar vid vinklarna men det är bara att hon försäkrar sig om att hon är på rätt spår. Näst sista pinnen gick hon bara över, hon var nog lite trött i huvudet, men jag bara plockade bara upp den och slutpinnen hittade hon efter lite letande. Duktigt tjej och en helt slut matte…fy det var jobbigt.. med det tempot hon hade. Jag hann att kika på klockan när vi gick ut, 16:31 och 16:54 när hon tog slutpinnen. Om det nu var 1000 meter så var det håret att vi klarade tidsmarginalen som är 25 min, annars så hade fick lite tillgodo om spåret var längre  🙂

Jag skrev sist att jag var lite tveksam att starta lägre spår men efter detta blir jag lite taggad ändå, skall vi ändå vara med !!! ……. kanske blir vi bortlottade ….men kanske kommer vi med. Lydnaden har vi men vi behöver träna platsen med skott en gång, men budföringen avstår vi. Jag får fundera till nästa vecka…fredag 11 okt  som är sista anmäl/betaldag.

Jag kan säga att idag, nu på morgonen när jag sitter och skriver detta att det känns både i rygg och ben efter igår. Först en promenad på 8 km och sedan denna rundan med Elsa 🙂

Ha de gôtt alla

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s