Växlande väder !

I måndags vaknar man till en morgon med frost på gräset och 5 minusgrader, igår 5 plusgrader och regn och  idag, sol och + 2 . Som sagt väldigt växlande. Jag jobbade förra helgen så promenader  har legat nere i det regniga vädret. Efter en del bestyr inne på måndagsförmiddagen så tog vi en långpromenad, hundarna och jag. Jag hade bestämt att försöka att ta en geocache som låg ca 3km hemifrån. Håsten (Hårds sten)hette den, ett minnesmärke över ett slag på Baljemohed. Jag fann den ganska snabbt så vi styrde kosan hemåt igen och genade över skogen. Och det tyckte Elsa var roligt, hon älskar att springa och leta efter dofter.

Några timmar träning på klubben hann vi med senare på dagen tillsammans med Annie och Gurtie. Vi hjälpte varandra med vissa moment och jag körde igenom FF med Wilma med mycket tempoväxlingar och sedan hela FF med vinklingar och vändningar. Såg bra ut men det behövs få bättre raka sättanden. Körde några skick till Rutan och hopp/appport gick jättebra denna gång 🙂 Och Fjärren då, grrrr : ja den behöver vi träna på, inne i lugn och ro.

Elsa fick träna på FF med tempoväxlinger, Rutan, hopp/apport och fjärren. Jag vet inte hur mycket jag har tränat på detta med henne. Jag har slitit i mitt hår och förbannat mig själv men hon är så himla envis, hon kan ju momenten men ändå så flyttar hon sig framåt, jag får henne inte att fälla sig rätt bakåt. Vi får väl traggla och traggla.

Ja, så regnade det igår igen så jag väntade tills jag såg en lucka i vädret och satte på hundarna deras regntäcken och gick ut. Promenaden blev ca 6 km lång på ca 1½ timme och inget regn fick vi på oss…..Elsa och Wilmas täcken är magiska tror jag 🙂 för så fort jag sätter på dom det så regnar det inte 😉

20131113-091029.jpg
Simsalabim, täcken på, regn bort 😉

Ett bad/dusch stod på schemat för bägge hundarna så det tog jag itu med framåt kvällningen. Jag började med Elsa som står still och det går ganska fort att duscha henne. Värre är det Wilma, hon är som en ål och har svårt att stå still. Och så har hon en annan sorts päls men nu är hon ganska korthårig efter fällningen så det gick ganska fort ändå. Värre är det med min rygg som kändes som om den skulle gå av på mitten, det är jobbigt att stå böjd och duscha två hundar efter varandra.

Så idag då så var det fint väder igen, ca 5 plusgrader och klarblå himmel. Efter ha sovit några timmar på förmiddagen (ska jobba i natt) så tog vi en promenad på ca 7,5 km i det fina vädret. Båda hade regntäcken på för de var nybadade och det blåste ute. Hemma sedan så blev det biltvätt av min Volvo och det var välbehövligt, lika bra att få det gjort innan det blir kallt och snö. Nu är det bara vinterdäcken som ska på, men det får vänta ett litet tag till.

Nu väntar två nätters jobb och sedan ledig helg. Har inget på schemat när det gäller hundaktiviteter så det blir väl lite träning hemma och promenader och mys i soffan med hundar och sambo 🙂

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s