Lugna veckan !

Jag har jobbat två nätter efter en helgledighet så var ganska så slapp, lite promenader och lite stök inomhus. Elsa fick lite egentid med matte på lördagen med promenad i skogen och Wilma fick vara med husse och åka bil som hon älskar. Söndagen flöt på i samma tempo. En promenad framåt kvällningen blev när det börjat skymma på.  Vi syntes bra, med reflexväst på Wilma och Elsa och en gul reflexjacka på mig. Jag gillar annars inte att gå i mörker, men om man börjar gå ut och gå när det skymmer  och sedan blir mörkt när går tillbaka så är det helt OK. Man skulle skulle skaffa sig en pannlampa 🙂 så man ser lite bättre. Man vet ju inte vad som kan komma stå i vägen; ÄLG eller någon mörkklädd person. Lite olustigt är det om hundarna börjar vädra efter något som man inte ser…..

IMG_0790

IMG_0791
Skogspromenad med matte !!

Igår var eftermiddag medan det ännu var ljust åkte jag upp och tränade på klubben. Uppehåll med minusgrader i luften, lite kallt i luften så jag pälsade på rejält men fick ta av mig termovästen. Var ensam först men Gurtie dök upp efter en stund med sina hundar Rex och Viggo.

Wilma fick träna på FF med tempoväxlingaroch vändningar på stället, ingångar. Hopp med apport gick galant denna gång, hon verkar fatta nu att hon ska över igen med apporten i mun :). Rutan gick oxå bra, bra tempo in men lade sig lite långt fram i rutan så tassarna låg utanför. Körde några skick till så hon kom längre in 🙂  :)Sedan så prövade jag ink. med stå med bakåtbelöning. Och det verkar funka så det ska vi köra lite på så får vi se hur det utvecklar sig. Hon vill ju förstås ta godiset innan men det får hon ju inte så man får;  Hmmm,högt  inte nu !! 🙂 Vittringen gick oxå bra, tog rätt pinne 🙂

Och så var det Elsa, PiiipElsa som inte kan vara tyst under FF. 😦 Hopplöst pipande på henne, hon vill bara ha godis innan. Men jag körde ett snabbt FF med mycket tempoväxllingar och ”dumrutan”. Hon behöver träna på vinklingar, raka sättanden, alltså mycket bakdelsträning. Och så fjärren som sagt som ligger som ett aber över en, 😦 hon  bara flyttar sig framåt hela tiden. Men vi får träna inne i lugn och ro. Hopp m apport och metall inga problem :).

Efteråt gick vi en liten runda i skogen bakom klubbstugan, det började skymma så var lite skumt så det var tur att Elsa hade sitt röda täcke på sig så hon syntes bra. Det var tydligen jättekul för var ett väldigt mycket spring i benen. Hej å håå 🙂 vad det gick undan i skogen. 🙂 Man var lite rädd att de skulle få upp ett spår och dra i väg men det gick bra 🙂 de kom tillbaka så fint på inkallning.

Idag är det lite busväder ute så vi vänt en stund med promenaden. Kanske blir det lite bättre framåt eftermiddagen.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s