Vädret är ju upp och ner…..

IMG_0872
Blåsig promenad sön 8 dec

Ja vädret är ju alldeles upp och ner, här regnar det medan det i Israel Jerusalem så snöar det. Idag så regnar det och är så mörkt och trist så man helst gå och lägga sig och dra täcket över huvudet. Jag har svårt att hitta julstämningen när det inte finns någon snö men det är nog bara att gilla läget.

Jag har uppdaterat dåligt men det har inte hänt så mycket, vi gått våra promenader och ibland så har vi gått i skogen. Igår var en sådan dag och det enda positiva med att det inte är någon snö är att det går att gå långa skogspromenader. Vi var nästan ute 1½ timme bara i skogen och promenaden hem tog ca en halvtimme så det blev 1:48 min/6,85 km. Elsa och Wilma fick som vanligt springa lösa och brukar komma när kallar på dom. Men Elsa är makalös att hitta spår och sedan gå på dom, igår blev det ett sådant spår. Hon försvann 2 ggr, första gången kom hon på visselsignalen men andra gången tog det lite tid. Hon hittade tydligen en ganska färsk gömma av något, hon snodde runt luktade och letade och sedan så bar det iväg. Wilma var också ganska intresserad så de försvann båda två. Wilma kom på visselsignalen direkt, hon brukar inte följa efter så långt men Elsa dröjde, jag hörde henne på håll att hon skalla flera gånger……jag lyssnade och visslade…..lyssnade. Wilma var kopplad och gnällde och ville iväg…jag visslade och lyssnade. Många tankar gick runt i huvudet, tänk om hon inte kommer….men hon har alltid kommit tillbaka… minuterna gick …men tillslut kom hon…trött och tungan hängandes. Nu hade hon fått motion så det räckte så den här dagen hon fick gå kopplad resten av promenaden. Hon är ganska duktig på att komma tillbaka men vet aldrig vad som kan hända….där ute i skogen…..Tydligen så var det något vilt av något slag i skogen för både Elsa och Wilma vädrade ganska högt och Wilma var märkbart intresserad och försvann i  buskagen några gånger men kom tillbaka.

Träningen har vi lagt lite på is nu men jag tränar lite inne bl.a  klossträning och fjärren med Wilma. Elsa kör jag också fjärren inne men gnäller så förb…t och svansen går som en propeller. Elsa får jag försöka trötta ut på något sett så slutar att pipa, Elsa vill så mycket att det slår över på henne.

20131214-133630.jpg
Skogsnissar 🙂 13 dec

Idag blev det 1 timmes promenad i det disiga och mörka och tidvis regn. Regntäcken på förstås, de blir inte så blöta och skitiga. Fram och bakben får man ju förstås spola av men övrigt en torr hund.

Idag så blir det lite träning i ridhuset Nossebro och jag tar nog bara med mig Wilma, Elsa har börjat löpa så det är nog lugnast så. Wilma kommer nog att tycka om att få träna ordentligt igen, hon blir så uppspelt när det är träning på gång  🙂

20131214-135655.jpg
Regnig och disig promenad 14 dec

Och så var det 13 dec igår och Lucia så jag kunde inte låta bli att lägga upp den här bilden som är från 2009. Två små lussegummor 🙂

22744_1306558032460_5168287_n
Elsa tomte och Wilma som tärna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s