Kallt och blåsigt !

 IMG_0959IMG_0960

De här dagarna har det varit kallt och blåsigt, en ostlig vind som går in i märg och ben. Det är inte så kallt ute men blåsten och kyleffekten gör att det blir mellan -7-8 grader kallt ute. Det blir till och med kallt inne när det är den här vinden ute på ”slätta” så att man ständigt går och fryser. Och ute sedan på promenaderna får man ta på sig ordentligt för det känns så kallt fastän det inte är det egentligen, ca -3 grader bara. Jag tycker inte om när det blåser men man blir visst aldrig nöjd med vädret, antingen så är det för kallt eller så är det varmt eller så regnar det för mycket så det är blir blött och skitigt ute. Aldrig kan det vara lagom ute. Jag vill ha lite lagom kallt och lagom med snö och INGEN  blåst.

Wilma är lite seg efter löpet och tycker  att promenaderna inte är så roliga, hon kommer långt efter…..går i sin egna lilla värld..och ropar man på henne så kommer hon lunkandes som att ….jaja jag kommer….., men när vi kommer lite mer en halvvägs då blir lite fart i henne, då vet hon att vi är på väg hem. Och så blir hon sur för att hon inte få vara med husse när han är hemma och åka bil. Svansen hänger rakt ner när vi går iväg och husse är kvar hemma på gården.

I går, lördag så tränade jag och Wilma i ridhuset. Det blev nästan en hel timmes träning med två platsliggningar. Det var ett antal som kom och som mest var vi nog 8-10 st som tränade. Det blev lite av varje, Rutan, fjärren, ink med stå, vittringen och apport av metall. Och så fritt följ med lite vinklingar och vändningar. Det som vi behöver backa på är Rutan. Det gick inte så bra, hon stannade innan så det blev för många kommandon och sedan så lade hon sig direkt. Så vi körde nära rutan och jag skickade in henne flera gånger från olika sidor, så hon fick ställa sig innan hon fick lägga sig. Jag tror oxå att hon blev lite störd av de andra hundarna som var lite för nära rutan. Men det är bara att köra på, vi får träna mer hemma på gårdsplanen igen.

De andra momenten satt bra men det skadar inte att fila på det mera. Jag får träna moment för moment och sedan köra hela programmet. När vi tränar så blandar jag momenten lite huller om buller och tar det som hon behöver mer träning på. Sedan får jag se hur hon är till den 15 feb om vi ska starta eller inte, om hon förblir seg eller om hon tycker det är kul att träna annars så väntar vi tills längre fram i vår.

I morgon är det dags för 2 nattpass igen och sedan väntar den goa ledigheten med ett enkelpass söndag i mellan en ledig vecka innan man jobbar helg igen och sedan så har januari månad gått. Jag längtar allt till våren men det kommer nog vara lite vinter ett tag till.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s