Äntligen så har ljuset återvänt…..

Så skönt att det mycket ljusare nu på eftermiddagen och det märks att det börjar lite, lite, gå mot våren. Men det kan komma många bakslag ännu. Vi har ingen snö kvar nu så det är lite skitigt ute. Men hellre det nu, för den kalla nord och ostanvinden var en pina. Det var inget roligt att gå ut och promenera, man frös jämt och det var inte heller roligt att träna. Men nu känns det mycket lättare. 🙂  🙂

20140204-233040.jpg
Från en solig promenad

Jag trimmade tassar och öron i förra veckan på både Elsa och Wilma men det blev lite mer som åkte av. Wilma blev nästan heltrimmad då pälsen på halsen hade vuxit ute en del och både svans och bakdel fick sig en genomkörare. Elsa fick också sin bakdel trimmad och hon har en del gammal päls kvar som måste bort, hon är lite ”tottig” men det kan får vara kvar så länge. Hon brukar ”skubba” av lite själv också genom att rulla sig på mattorna inne. 🙂

Vi har börjat träna inför tävlingen Wilma och jag som börjar närma sig. Vi har tränat hemma nästan varje dag den här veckan som varit på de momenten som är svåra och som hon oftast felar på. Det är sändandet till rutan, inkall. med ställande och fjärren. Jag har även tränat på fria följet en del för att se hur hon ligger i position. Det som vi inte har tränat på det är apport/hopp för jag har inget hinder hemma så jag får åka upp till klubben en dag och träna på det, för nu ligger det ingen snö kvar på planen :)…… Denna vecka som kommer ska vi träna på torsdagen i ridhuset igen och vi har hyrt den i 2 timmar för 1 timme går alldeles för fort när man är några stycken. Då får det bli en genom körare på alla momenten och köra en lite träningstävling. Då får jag se hur hon verkar vara, om hon är lite löpseg, bortkollrad i huvudet eller om hon verkar vara på G.

Elsa har jag också tränat lite och jag har kört sänd. till rutan, fjärren och ink. med ställande med henne.  Och det har gått ganska bra och utan alltför mycket pipande från henne. Hon har fått sitta och vänta och titta på medans jag tränade Wilma och vice versa. Och Wilma blir mycket taggad av att sitta och vänta på sin tur.

Hej hopp  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s