Lite av varje…och våren i sikte!!

Våren har kommit… tror jag.. det känns så i alla fall. Det hörs på fåglarna och både lärkan och tofsviporna har kommit och i rabatten intill husväggen så har krokusarna tittat upp. I helgen har det var ett jätteskönt väder men lite blåsigt.

20140310-200859.jpg 20140310-200912.jpg

Det har varit lite dåligt uppdaterat men jag har tränat lite blodspår med hundarna. Jag åkte iväg själv med Elsa på lördagen den 1 mars. Det var mulet och det regnade lite och väntan blev lite lång för nybörjarna får gå först sina små spår innan vi sk. veteraner får gå ett träningspår. Det gick bra för Elsa och mig men det tog några minuter innan hon fattade att det var blodspår hon skulle gå, men sedan gick det som på räls. Men en annan var ju lite otränad så det kändes allt i benen dagen efter. Hade en rejäl träningsvärk i mina lårmuskler och det blev ju inte bättre att man gick ett spår till dagen efter i en ganska så kuperad terräng

20140310-193812.jpg
Elsa väntar på sin tur 🙂
20140310-201640.jpg
En blöt och lite trött Elsa efter spåret

På söndagen tog jag med Wilma för att se hur hon gick spåret. Redan när vi kom tid blev hon lite låg och ville inte vara där. Och vädret var ju inte bättre heller. Det ömsom regnade och snöade medans vi väntade på att få spåret. Men när det blev vår tur så slutade och var uppehåll under tiden vi gick spåret. Hon var lite tveksam i början med sedan gick det bättre och hon klarade det utan några problem. Hon ska få gå ett spår till och det blir lör. 22 mars och Elsa ska få gå ett spår på söndagen.

Förra onsdagen så var vi och uppe på klubben och tränade för nu var det snöfritt 🙂 och vi var några stycken så vi fick till en platsläggning. Wilma tyckte det var jättekul att börja träna igen och efteråt hemma i soffan så lade hon sig nästan i knät på mig för att riktigt visa att; åh matte vad roligt det var idag 🙂 Vi tränade mest det fria följet med vändningar och vinklar, sitt under gång, hopp apport och ink med ställande med bakåtbelöning. Rutan körde vi några gånger men med bara sändandet  till rutan för att för att få in henne ordentlig i rutan innan kommando. Men vi har även tränat lite hemma på gårdsplanen och det har blivit mest rutan, sitt under gång, fritt följ med vändningar, vinklingar och tempoväxlingar.
Nu är man ledig fyra nätter och i morgon ska vi åka upp till klubben och träna lite och sedan på onsdag blir det en promenad tillsammans med kompisen Annie och Stina.
Är det fortfarande fint väder på torsdag kanske blir det en tripp till Hunneberg för en promenad där uppe.

Hej hopp 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s