Tränat blodspår i dagarna två !!!

Både lördag och söndag har jag och Elsa varit ute vid Edsäter, Trollhättan och gått blodspår. Det är vår lokala springerklubb som anordnar en kurs varje år för nybörjare med chans till att gå en anlagsspår senare. Våra erfarna springrar (veteraner som Curt kallar oss) får också möjligt att gå kursen varje år och det blir en bra träning till kommande viltspårprov. Även andra raser är välkomna och många är tacksamma för det för det finns inte så många viltspårkurser här omkring. Det är viltspårdomaren Curt Muhrén som håller kursen och sedan har han 2-3 medhjälpare som hjälper till och går med i spåren. Curt är över 82 år men det märks inte på honom, han kliver omkring i skogen som en älg, är mera vig en annan.
Nu är det bara nästa söndag kvar och Elsa tycker detta är väldigt kul, det är verkligen hennes grej. Men nu får vi vänta till juni för den 14-15 juni är det Viltspårpokalen, Basset Väst och 2 veckor senare så är det dags för ”Springernatta” på Hunneberg. Det kan hända att jag går något prov innan dess.

004
Från Springernatta 2013

Wilma då, är inte hon med på denna kursen. Nej, tyvärr så är hon så skottberörd så det är ingen att hon går med. Hon var visserligen med för 2 veckor sedan och då gick det ganska bra men hon tvekar lite, väntar liksom på att; snart så smäller det och hon är lite låg hela tiden. Sen så ligger det en skjutbana i närheten och om vinden ligger på så hörs det väldigt tydligt. Och just igår så var det så och det var skönt för henne att hon inte var med då. Hade tänkt att ta med henne men så tänkte jag att det kan vara så att de skjuter på lördagar och så var det. Och idag så var det ingen skjutning, typiskt men jag får träna lite spår med henne hemma lite längre fram.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s