Lite träning, veterinärbesök och promenad !

En tur till Herrljunga stod det på programmet idag. Det var dags för årliga vaccineringen. Jag åker numera till Smådjursveterinären Herrljunga med det mina, hund som katt. En liten mottagning med en bra en veterinär och en djursjukvårdare som jag har fått förtroende för. Både Elsa och Wilma skulle bara vaccineras för  kennelhosta denna gång. Sedan så skulle det tas på blodprover på Elsa som är med i ett Juvertumörprojekt, fick ett brev från Agria om det. Prover som skulle skickas till SLU och UU för forskning och att sparas i biobank. Det är inte bara Engelsk Springer Spaniel som är med utan flera raser som Cocker Spaniel, Dobermann, Schäfer, Boxer.
Elsa tyckte att det här med att ta blodprover inte var så särskilt roligt, de fick sticka henne 3 gånger innan det gick. Först fick hon sitta upp men det gick inte så hon fick lägga sig ner i stället och jag höll i henne så till slut så gick det och Elsa gnällde högt och talade om att det här gillar inte jag. Och Wilma blev lite ängslig när hon hörde Elsa gnälla så hon hoppade upp på stolen och satte sig för att se bättre vad vi gjorde. Och vem gladast när det var färdigt, jo Wilma 🙂 Allt frid och fröjd en stund….. men när jag precis skulle gå så kom veterinären Anna med blodproverna i högsta hugg och sa det skulle vara 2 rör till. Det var lite luddigt skrivit men hon hade läst flera ggr och kom fram till att det skulle vara 4 rör sammanlagt så det blev till att sticka Elsa igen men denna gången gick det bättre 🙂

När vi var färdiga så åkte vi ner till Orraholmen och Herrljunga BHK, tänkte avsluta besöket hos veterinären till något positivt så det blev en promenad i skogen där, så Elsa och Wilma springa av sig och nosa på nya dofter så det blev en runda på nästan 1 timme.

image
Posering vid fågelsjön

 

image image

I går var jag ansvarig för drive in träningen på klubben men pga det dåliga vädret så var det ingen som kom 😦 Det var bara jag och Annie som var där och en tillfällig besökare som ville ha lite störningsträning, men det blev ju inte mycket till störning där när det inte var några ekipage på planen, lite tråkigt kan jag tycka, men Annies Stina hade nyligen löpt så det blev ju lite störning i alla fall för den hunden, som tränade för ett Lägre spår om några veckor. Men i all fall så fick jag tränat med Wilma. Åh det var ju jättekul tyckte hon 🙂 så vi körde en ruta, fjärr, ink med stå, hopp apport och fritt följ med tempoväxlingar och vändningar och vinklar. Gick jättebra 🙂 Nu på lördag är det klubbtävlingar och Wilma ska vara med klass 3, en genrep innan den 12 april 🙂 Och på söndag så tränar Elsa blodspår igen.

Hej hopp 🙂

 

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s