Vårtecken, träning, promenader…

Jag har varit dålig på att uppdatera men så mycket annat har kommit i mellan men när man väl kommer till skott så är det tomt…i skallen. Man har tänkt nu ska jag skriva lite.. men så är skallen tom …

Och naturen bara skjuter iväg sina blad och det blir grönt alldeles för tidigt. Men sädesärlan har kommit till oss och det är bra vårtecken, en vecka tidigare var hon i år. Det har blivit långpromenader i härliga vädret och en hel del träning.

image
Mattes töser
image
Sorkgrävarna !!

Lördagen den 29 mars hade vi klubbtävling och Wilmas poäng blev k.a.t.a.s.r.o.f. Hon som har gått jättebra på träningen, verkligen fokuserad, men nu  !!!! Fyra nollor !!!! Var inte riktigt i slag, var lite störd, dämpad. Började egentligen redan vid platsliggningen (vi var nr 1)då hund(nr 2) som skulle ligga bredvid Wilma gjorde utfall mot (nr3). Vi var 3 st i klass III.
Wilma tyckte detta var lite läskigt men hon låg kvar under hela momentet och sitt grupp. Men hon fick bara 9 p på platsen eftersom hon inte reste sig, 3 kommandon innan hon satte sig upp. Sitt i grupp 10 p. Fritt följ 7 poäng, jag märkte att hon inte var riktigt på hugget, sättande  7,5 poäng, ink med ställande noll poäng gick alldeles för många steg. Rutan n0ll poäng,  hopp apport och app.metall noll poäng, Vittring 5 poäng (tugg, rullar, släpper),Fjärren 5 poäng (missar en position, fram en längd) och helheten 8,5 p (något ofokuserad. Totalt 137 poäng 😦 Dåligt genrep -bra på tävling 😉
Efter tävlingen så blev jag dirigerad igenom hela programmet igen – och då felfritt, gick jättebra 🙂 Och sedan så blev det lite träning hemma igen, då bara på de momenten som hon felar på – inga problem.

Även Elsa tävlade i klubbtävlingen i klass II och för henne gick det mycket bättre 🙂 det blev 164,5 p och en 2:a placering.
Vann gjorde kompisen Annie med Stina.

Platsen 10 p
Fritt följ 8,5 p
Läggande 7 p
Inkallning 8,5 p
Rutan 8 p
Apport 6,5 p
Hoppet 10 p
Fjärren 5 p
Helhet 8 p
Summa:  164,5 p

 

Igår tränade vi lite hemma och idag tränande vi några stycken uppe på klubben, blev dirigerad av Gurtie. Det gick ganska bra, det som krånglade var rutan (sprang in först, något utanför luktade så jag fick göra om det två gånger) och fjärren där satte hon sig inte upp på första kommandot. Det börjar oftast med sitt och det är lite svårt just nu, det är som hon inte lyssnar på mig. Aaagghh

Nu så fokuserar vi på tävlingen som är på lördag men jag tar det som träningstävling och det är vår andra start i klass III.

Hej hopp 🙂

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s