På spår igen….”Springernatta”

004

….denna gång på Hunneberg/Halleberg och ”Springernatta”i helgen som varit 28-29 juni. Ett årligt spårprov/blodspår som Dalslands Dreverklubb och vår lokala springerklubb Springer Trestad arrangerar tillsammans. Brukar vara välbesökt med många ekipage och olika raser från hela Västsverige och även uppifrån Stockholmstrakten.
Vädret är ju som alltid nyckfullt så här på sommaren med antingen med sol och varmt eller regn och åska. Och i år så bjöds det regn i massor, hela lördagen så vräkte det ner regn och men frampå kvällen så höll det upp och det småskvätte lite men myggorna var på alerten så fort det slutade regna….fan dessa mygg/knott. Vi fick vänta en 1½ vid Bergagården innan det var vår tur men spåret var inte så långt i från parkeringen så det var ju gångavstånd men vi tog bilen dit i alla fall. Med regnkläder och rejäla kängor så tog Elsa och jag an spåret som Walde Dahlstrand hade lagt, han kan lägga kluriga spår men denna gång var det helt OK förutom att det efter startrutan och så fick jag nästan klättra upp på en bergsknalle, det var en väldig stigning, halt och blött var det så man fick verkligen se var man satte fötterna. Före sista vinkeln fick Elsa viltkänning så hon försvann nerför en bergsknalle…. åå jävlar var halt det var….men jag fick upp henne igen….så fortsatte hon i spåret och sedan så gick nerför igen och denna gång fick jag försöka hålla henne tillbaka för annars hade jag stått på huvudet ner för slänten för det var stenbumlingar med mossa på och det var jättehalt…men jag slant ändå och slog i höften och handen…. ajajaj……men upp igen på benen och Elsa började markera väldigt efter en liten sträcka, hon gick runt, runt och svansen den gick och jag tänkte vad är det som hon markerar så för….jo det var klöven…jiipiie 🙂 🙂 Duktiga Elsa !!

Sen så var söndagens spårprov och vädret, hmm ja, det var mulet och regnet det hängde i luften så det var ju regnkläder på igen såklart och det var ju som väntat väldigt vått i skogen.
Denna gången var spåret på Halleberg och domaren hette Ola Öjstrand. Och denna gång fick vi börja och det var väl helt OK, ingen väntan men det var kanske lite dumt av mig att inte rasta Elsa lite innan så hon fick sträcka på benen, för spåret var ju jättenära, bara ett stenkast från bilarna, så det blev nästan ut ifrån bilen och ut på spåret. I sökrutan tog hon väldigt lång tid på sig innan hon hittade spåret men sedan så gick det bra. Vid en vinkel gick hon av för långt och fick återföras på spåret igen, sen gick också tidvis bra, lite kryssande, hon jobbade, snurrande och jag tänkte;…är vi inte framme snart och precis då sa domaren att vi kunde stanna för markering för skott….gud vad skönt, jag orkar mer nu, helt slut… då är det inte långt kvar….och sen började hon snurra igen och leta och leta innan hon äntligen hittade klöven, yes, yes. Det var det längsta spår vi någonsin gjort…. och det hade vi !!! Hela 43 min tog det och det var på håret att vi hann, 45 min är max tid, sen blir man nollad. Så det var en mycket blöt och nöjd Elsa som sprang till bilen med klöven i munnen 🙂 och en mycket trött och blöt matte 🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s