Bara lata dagar… semester givetvis !!

…. varmt, mycket varmt. Jag har semester och hundarna också kan man säga. Inte mycket till aktiviteter och träning. Jag är inne på 3:dje veckan så jag har 1 vecka kvar. Jag ska absolut inte klaga på vädret, det har varit kanon, soligt och varmt. Ja varmt, det har det varit och man orkar inget göra, bara sola lite, ligga i skuggan, läsa och lösa korsord, bara kopplat av, det är ju så semester ska vara 🙂
Elsa och Wilma tycker också att det är varmt och orken tryter på dom också. Elsa har ont utav värmen numera i och med att hon blivit äldre så promenader är ju sådär roligt och särskilt när det är varmt. Här gäller det att gå ut tidigt på morgonen men oftast så är det redan varmt särskilt de har dagarna när det har varit uppåt 28-30grader i skuggan. Så det får bli sent på kvällen i så fall om man har ork och lust. Jag har då åkt till Grästorp och gått på ”Skubbet” tidig förmiddag. Det är en motionsslinga som ligger mestadels i skog och där är det i alla fall skuggigt och där kan man gå några varv så kommer man upp i en 5 km runda. Man möter sällan någon så hundarna kan gå lösa 🙂 och Elsa vill ju gärna ta sina små rundor i skogen för att kolla läget 🙂

Ja det där med träning…det är för varmt. Jag var uppe en sväng på klubben igår för att träna lite rallylydnad med Elsa och några lydnadsmoment med Wilma. Men där uppe var det så varmt så man var helt färdig efter en runda rallylydnad-nybörjare med Elsa.
Korta pass med Wilma fick man köra annars tappar hon fokus direkt när det är så varmt och tröttnar fort. Så det blev lite FF med vänd. och vinklar, ett sitt under gång och 2 skick till rutan med avslut i rutan och fjärren.
Jag har väldigt svårt motivera mig till träning just nu när det är varmt ute, så det blir väldigt sparsamt med det nu. Och några tävlingar för Wilma har jag inte planerat ännu men det blir nog till hösten sept-okt. Och så har jag tänkt anmäla Elsa till en rallylydnadstävling nybörjare, i höst så det blir till att intensivträna på momenten och köra många nybörjarbanor och faktiskt så tycker hon det är roligt, för hon följer med så fint och svansen går hela tiden, ett jättebra komplement till lydnaden i klass III då vi inte får ordning på vissa moment.

Igår var vi till ”Hawaihålan”, ett gammalt grustag med fin sand och fint vatten. Och där fick de bada ordentligt för efter ett par varv i sanden på jakt efter en boll så var de så grusiga så ett bad var bara ett måste. Jag hade med mig en dummies som jag kastade ut och så fick de hämta den, en åt gången och Elsa blir så exalterad blir väldigt ljudlig utav sig, blir likadan när man kastar boll hemma. Och Wilma kastar sig ut nu i vattnet och har inga problem att hämta 🙂

Elsa vattenapporterar                  Wilma vattenapporterar

 Har intagit viloläge 🙂 det är ju semester 🙂

image
image

 Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s