Lite bad, lite träning och slappa dagar !!!

Man orkar inte mycket i den här värmen. Både en annan och hundarna blir trötta och slöa. Promenaderna på förmiddagarna är inte att tänka så det får vänta till kvällen då det är lite svalare.
I dag tog jag bilen till Gendalen, ”Hawaiihålan och badade med hundarna. Det blev mycket vattenapportering så motion fick dom allt. Elsa blir alldeles tills i trasorna att få simma och hämta dummiesen så hon piper högljutt så man får hålla henne medans det är Wilmas tur att simma ut och hämta.

20140722-174913-64153475.jpg
20140722-174912-64152101.jpg
Måste hjälpa Wilma att bli torr tycker Elsa och slickar och slickar

Elsa och Wilma fick torka pälsen i solen innan vi åkte hem och jag fick torka med…. hmm … hade inte fått med mig något ombyte, kunde ju inte sätta mig i bilen med blöt bikini. Elsa och Wilma blev bra trötta efter badet så de somna så gott i skuggan hemma på gräsmattan. Lite tråkigt bara att Elsa ficka ont utav vattensvans efteråt, hon kan få det ibland om hon inte riktigt har torkat och det blåser lite och blir hon avkyld och kall precis vid svansroten så hon var lite gnällig men nu ikväll verkar det som det har blivit bättre.

Vi åkte en sväng till Gardesanna, Vänern senare på kvällen för Stig ville bada men jag och hundarna tyckte att vi fått tillräcklig idag och sen ville jag inte att Elsa skulle få mer ont utav vattensvans så istället tittade vi på.
Nu är semestern slut och i morgon börjar jag jobba igen med 2 nätter men det blir nog varmt att sova mellan passen, puuh !!

Jag har inte varit så flitig när det gäller lydnadsträningen, orkar bara inte i denna värmen och inte hundarna heller för den delen men förra tisdagen var jag faktiskt i Alingsås och tränade. Tränar ihop med Gurtie och några från Alingsås BHK och det blev både lite lydnad och rallylydnad med Elsa och Wilma och sedan så onsdagen så det blev mest rallylydnad med Elsa men hon var så himla pipig och gnällig så jag höll på att krevera…… Med Wilma körde jag mest FF, fjärr, hopp apport och en ruta och det fick räcka för det var för varmt.
Några dagar senare så tränade jag hemma i trädgården med Elsa och jag tog bara några moment från rallylydnaden som hon har svårt för och då gick bättre 🙂 och Wilma fick bara träna på ingångar och att sitta rätt vid sidan.
Bara det blir lite svalare så kör vi igång igen lite mer med träningen och börja planera för en tävlingsstart för Wilma framöver.

Hej hopp 🙂
 

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

En tanke på “Lite bad, lite träning och slappa dagar !!!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s