Elsa har gått spår-KM viltspår !!

I lördags den 13 sept var det KM i viltspår i Springer Trestad och jag hade bara anmält Elsa men jag ångrade mig att jag inte hade anmält Wilma också när jag fick veta att de inte skulle skjuta på provet för alla var redan prövade för skott………fan, då kunde ju hon ha varit med……jaja…..hon var ju visserligen med i bilen, men till nästa år så kan hon vara med igen.
I år så var det 11 hundar anmälda och 3 domare skulle döma, Curt Muhre’n, Walde Dahlstrand och Bitte Andersson som för dagen var alldeles ny som domare. Vi alla lottades ut på domarna och jag fick gå för Walde. Vi gick ut som nr 1 utav 3 ekipage och spåret gick på 20 min. Sökrutan tog 3 min  och bitvis i början var hon lite yvig men bättrade sig efter 2:a vinkeln. Jag måste ha fått hjärnsläpp när jag satte på Elsa spårselen för när vi var färdiga med spåret och skulle ta av henne spårselen upptäckte jag att kopplet inte var kvar i fickan…fan…har jag tappat det nu…OK…men så fick jag se att hon hade kvar det om halsen….jag hade glömt att ta av det….inte konstigt att hon fastande på ett ställe då…
Efter spåret så tog jag bilen ner till gästhamnen och parkerade och tog en promenad med Elsa och Wilma genom skogen och gick utmed kanten till Vänern. Det blåste rätt bra nere vid vattnet och gick vågor som skvätte upp på klipporna. Vi tog en liten runda in på campingen Ursand och då kom det en norskregistrerad bil med en särskild vagn för hundar i och med en stor logga av Springer spaniel.

Denna loggan var på vagnen och det stod; Oppdretter av springer spaniel. Kennel lagopus-mutus.

Dom stannade till och började prata, Det visade sig att de hade varit och gått blodspårsprov uppe hos Inger och Roger Skoglund, Väne-Ryr. Vi skulle höras av och jag sa att de var välkomna till ”Springernatta” nästa år.

Sedan så var det samling uppe vid skidstugan med korvgrillning och kaffe/smörgås och det blev en lång väntan innan domarna hade enats om vilka som blivit placerade.
Alla hundarna klarade 1:a Ökl  🙂 och även Elsa 🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s