Grått, trist och tröttsamt väder….

……är det ute. Jag har nog aldrig varit med om en så trist, grå och mörk november nån gång. Men snart så får man tända adventsljusstakarna igen, mysigt.
Idag så titta solen äntligen fram, så himla gôtt…..Yiippiiee. Så det blev pyssel inne vi gick ut. Tvättade fönster, satte upp julgardiner i köket och plockade fram adventsljusstakarna för att kolla att lamporna lyser och på onsdag så sätts stakarna fram i fönstren, jobbar nämligen två nätter, ons-tors-fre så jag vill ha det klart innan fredag 🙂

IMG_2040

Sedan så blev det promenad ute i det fina vädret på ca 6 km. Skitiga blev de förstås men det går snabbt att spola av sedan i duschen, bägge två samtidigt.

Både Elsa och Wilma har varit lite magsjuka, det började med Wilma i fredagskväll som lade upp en stor ”pizza” av hundmat på mattan i vardagsrummet men det var lugnt under natten, jag var beredd att rusa upp i fall att. På lördagen så var jag på TL-kurs i Skara några timmar och men då var det lugnt,  åkte sedan och jobbade natt så på kvällen/natten spydde på Elsa och Wilma varsin gång så Stig fick städa lite, slänga ut en matta som Elsa la en ”pizza” av hundmat på och Wilma spydde ner i hallen. Så söndagsmorgonen fick det bara bli lite hundmat för bägge två och på kvällen hade jag kokat lite ris och gjort några älgfärsbullar som de fick till kvällsmat och likaså i morse. Inget bakslag, eller inga diarré som tur var. Så nu ikväll fick det hundmat igen. Förmodligen så hade de ätit något ute, båda är ganska duktiga på att äta kattskit ute eller annat skräp, bläää.

Elsa och jag var anmälda till rallylydnad i Gbg:s hundarena den 30 nov men typiskt nog så började hon löpa förra söndagen (16/11). Man får ju visserligen tävla med löptik, men i och med att det är inne så ska de ha tikskydd på sig som plockas av innan start och sen så är man anvisad till en särskild plats där. Hon kommer att vara i höglöp och jag tycker att det är ingen bra idé att gå där då. Hon blir mer intresserad av andra hundar än att gå och titta och lyssna på mig så jag avbokade den tävlingen. Vi tar nya tag den fre 16 jan i Ulricehamn istället, då är det rallylydnad för nybörjare.

I morgon blir det en långpromenad igen, de har lovat lite sol så det gäller att passa på att lapa solljus nu i mörkret.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s