Då fick man snö – igen

Ja, snön ligger fortfarande kvar faktiskt och det är jätteskönt men det kunde var lite kallare. Temperaturen ligger strax under noll så snön är lite kram och det fastnar lätt på pälsen. Jag har varit ledig i fyra dagar så det har blivit en del promenader och nu idag har jag precis gått av helgpasset så blev det en lång promenad i eftermiddag. Tyvärr var det lite smutsigt på asfaltsvägen så det blev lite dusch av ben och mage.

IMG_2191
image
image

Denna veckan så står det trimning på programmet för Elsa och Wilmas del. Det är bara ett måste, särskilt Wilmas tassar och fanor på ben behöver ansas.

Elsa och jag var ju och tävlade i Rallylydnad den 17 jan och det var ingen hit precis. Inte mycket att orda om. Mycket störningar i en stor hall som hade rallylydnadstävlingar på två banor och officiell lydnadstävling på bägge sidor om banorna. Så det var mycket folk och mycket hundar. Men kul var det ändå. Hade inte tränat så mycket med Elsa och hon var ju definitivt inte van att tävla inne, så hon var mer hög än låg. Efter att suttit i bilen en bra stund så var hon så nyfiken, gnällig, pipig att hon hade svårt att koncentrera sig. Så poängen är absolut inget att skryta med, fick ihop 39 poäng. Vi gjorde massor av fel och det är inte lätt att styra Elsa när hon inte lyssnar men vi lyckades i alla fall med några skyltar. Domaren sa till oss vid genomgången/banvandringen att vi inte skulle räkna inte med några höjdarpoäng med den störningen som var, så hälften av startande ekipage klarade ett godkänt resultat. Så vi siktar in oss på våren och sommarens tävlingar i stället. Resan hem var ett äventyr i sig då det var mycket, mycket halt. Svarthalka….blä….så det var mycket jobbigt att köra, obehagligt då det inte syntes att det var halt och var helt slut i huvudet efteråt.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s