Trimma två hundar…

……..är ett helt dagsverke. 4½ timme tog det, så det blev ingen promenad idag. Kände inte för att ta ut dem i det skitiga vädret efteråt. Det var visserligen uppehåll så de fick hålla tillgodo med trädgården där de kan gå och lufsa lite.
Började med Elsa, hon går fortast men hon ville först inte vara med på noterna så jag fick gräla på henne lite, men till slut så blev hon foglig. Hon fick en rejäl genomgång av både bröstet, fanorna på benen och behäng under magen, tassarna och klorna. Så nu är hon så fin 🙂 gammeltanten.

IMG_2200

Sen var det Wilmas tur, ville inte alls bli trimmad, stretade emot hela tiden och hon är hal som en ål. Men till slut så stod hon still. Mycket päls som ska av. Öron, fanor och behäng, tassar och till sist klor som ska klippas. Tänkte att det är lika bra att ta ordentligt på dom så håller det ett tag och det växer ju ut igen 🙂 om man råkar ta för mycket.
Sedan så skulle ett av skären givetvis krångla, det började låta väldigt och skäret låste sig när jag skulle trimma halsen på Wilma, jag vet inte vad som hände. Jag blev skiträdd och trodde att klippmaskinen gick sönder och stängde av snabbt….jävlar här står jag med halvtrimmad hund….ska jag behöva ta eff.saxen på sista. Som tur hade jag redan tagit öronen på henne så jag kunde fortsätta med eff.saxen på och utmed halsen.
Det var Moser skäret 8,5 F 3mm som krånglade. Jag tog lite olja och Kool Luber, (Clipper Blade Coolant Lubricant Cleaner) ett spray som smörjer, rengör, desinficerar och kyler på samma gång. Det verkade fungera, jag prövade lite efteråt. Får se om det håller annars så får jag köpa ett nytt skär.

I morgon en ny dag….med skitväder igen….. men sen verkar det som att det blir kallare 🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s