Blåsippan ute i backarna stå……

Hade varit till St Mellbys för ett ärende på förmiddagen så idag fick det bli en promenad på Högabergets, Nossebro motionsslinga på ca 1 timme för omväxling skull. Hemma på ”slätta” blåser det mer då det ligger öppet.
Helt tomt på folk då alla var på marknaden idag. Det var skönt att gå där, ingen blåst där, lugnt och skönt i skogen. Jag hittade fullt med blåsippor bland löven så nu kan man väl säga att våren är på gång trots att det har varit några bakslag. Igår var det väldigt skönt väder, varmt och soligt, mm härligt 🙂 Men idag så är det kallt, blåsigt med lite regn eller snöflingor och det verkar som att till kvällen och natten att det ska bli blötsnö, blää…..

image image image image image

Hundarna var helt slut efter den promenaden, man kunde tro att de har löpt gatlopp genom hela spåret. Det var mycket nya dofter så det var en del att läsa av 😊 många sidor i tidningen 😉

Vi var några som trotsade  kalla vindar uppe på klubben ikväll. Elsa fick gå ut först idag med att träna rally, hon fick sitta i bilen förra onsdagen då jag inte hann ta en runda i rallybanan, så nu fick Wilma sitta och vänta på sin tur. Elsa skötte sig fint och vi gick banan 3 ggr. Sen så gick jag ett fritt följ med henne och hon gick jättefint, hon var verkligen på hugget och belöningen var att kampa med tygkaninen. Jag varvade träningen med att att en fick sitta och vänta men nackdelen med det är att en sitter antingen och gnäller eller ”gafflar under tiden som man går med en hund.

 Jag fick hjälp med dirigering i fria följet med Wilma och det satt fint 👍 lite sneda sättandes bara, så det blir till att öva hemma framför spegeln. Det blev en rak jättelång inkallning med boll bakåt för att få upp farten och sedan på det så körde vi ställande, yes…det funkande och så direkt efter en rak jättelång inkallning igen. Och sedan så blev det rutan, första skicket gick inte alls men på andra gick det bättre men 3 kommandon innan hon lade sig ner och sedan så tjuvade hon på inkallningen från rutan så Wilma fick köra om från rutan 2 ggr och då gick det bättre 🙂
Och allra sist körde vi fjärren, lite trögt först med DK  men bättre sedan. 🙂 Så det var mycket nöjd matte som åkte hem med 2 trötta hundar. Träningen kändes väldigt bra idag trots att jag har slitit i mitt hår i förtvilan och det har känts hopplöst när det gäller Wilma och hennes fria följ som jag inte får riktigt till men idag så kändes det bra. Så nu är det bara att träna och träna 🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s