Lite av varje från förra veckan……

image

Det fick bli en promenad på Höga bergets motionsslinga i det regniga blöta vädret idag. Jag skulle ändå in till Nossebro och handla lite så man kunde lika gärna gå där en stund. Många nya dofter förstås så det var många blad att läsa 😉

Lite kvällsträning på klubben blev också och båda damerna fick träna lite. Vädret var ju inte det bästa så det var ganska så luftigt på plan så att säga ;), så vi var 4 tappra själar som vågade sig ut i regnet men det var uppehåll under tiden vi var där.
Jag körde igenom ett helt program med Wilma och jag är nöjd och Elsa fick träna lite rallylydnadsmoment och lite av 3:ans moment.

Förra veckan, i fredags den 10 april var vi till veterinären i Herrljunga för vaccination på båda och seniorkoll på Elsa. De fick hela kittet + rabies. Elsas seniorkoll var bara bra, prover OK och böjproven på alla benen var jättebra så Senior från sv.djurapoteket har verkligen gett resultat 🙂 Det lyssnades på hjärta, lungor, kändes på juver och titt i öronen. Elsa har ju två små knölar vid ett juver men de har inte ändrat sig sen sist.

Det var kanske inte så bra att vaccinera innan tävling men det ska egentligen inte påverka men….man vet inte…kanske var hon lite låg….
För det var tävlingar på klubben i lördags och vi var anmälda i klass 3. Det var väldigt många anmälda ekipage bara till Eliten som var 15 st. Sammanlagt så var det 32 ekipage och det resulterade i att det blev två domare/planer. En domare skulle bara döma eliten och den andra domaren klass1-3. Många av eliten ville ha kvalpoäng till SM, Nina Svartberg var en av dom som var där. Tyvärr så bröt hon, skulle gärna velat ha sett henne.
Hur gick det då för Wilma och mig…..ja, det var in och ut lika fort, hon var inte med mig överhuvudtaget, hon släpade och vid vänstersvängen så snubblade jag över henne då hon hade nosen i backen och hade inte alls koll på mig. Och vid sättande under gång så stod hon upp….då kände att det var ingen ide att fortsätta med en hund som inte är med alls. Så vi bröt, tyvärr…men det är bara att bryta ihop och komma igen…..en tröst i bedrövelsen är att det hade gått en fasantupp på planen där vi gick. Det berättade ett par som bott i husbil på klubbens parkering, de hade sett fasantuppen på planen tidigt på morgonen och den hade tydligen också stått mitt i ”rutan”. Det ger en förklaring till varför en del hundar i klass 3 reagerade lite konstigt. Vi var 6 anmälda, 4 startande i klassen.
Det blev en heldag på klubben då jag fick hjälpa till och hämta protokoll från både eliten och de andra klasserna.

Nu blir det lite ledigt från träningen, det ska jobbas helg och så får vi hoppas att det blir lite bättre väder i morgon så man kan gå på långpromenad 🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s