Fästingar….nä nu j….

Efter att Wilmas kullsyster Ester fick en allergisk reaktion av Scalibor så blir det inte Scalibor igen på mina hundar. Aldrig kommer det på ett sådant halsband på igen. Esters matte satte på ett halsband som hon hade liggande hemma (sen förra året) fastän hon har haft Scalibor innan, så fick en reaktion utav det. Hon började dregla, fick klåda i ögonen, på öronen, hon kliade nästan sönder sina öron under natten. Så det blev ett besök till veterinär dagen efter för att få kortisonspruta och fick äta tabletter i 5 dgr. Och efter sprutan så vände det och Ester mår bra nu 😀
Så nu har Elsa och Wilma fått det nya preparatet Bravecto (receptbelagt) och det har inga biverkningar och ska vara väldigt bra.

image
Bravecto

I måndags så åkte jag och hundarna till Kari, Wilmas uppfödare för att titta och snusa på valpar. En ny kull på Pussentorpet hade fötts och var nu ca 5 veckor gamla nu, 3 tikar och 3 hanar, svart/vita och brun/vita. Det var efter ”Frasse” LPI LPII RLD N RLD F Pussentorpet Liquorice Powder och ”Lykke” SE VCH Happy Leans´s Darlene Love Buxusson. Lykke är det nya tillskottet i kenneln och kommer ifrån Danmark.
Jättefina, urgulliga och luktar såå gott. Så det blev lite valpmys och fika på altanen i det fina vädret och en lite promenad i skogen.

image
image
image
image

 

Visst låter det härligt, det smaskas som bara den 🙂

Det blev en nästan en heldag där nere och Elsa och Wilma var jättetrötta efteråt och senare på kvällen blev det en liten promenad och en premiärtur med cykel så de fick springa lite 🙂

image
Soffhäng !!!

Och Elsa blev så här trött !!

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

En tanke på “Fästingar….nä nu j….”

  1. Hej. Ja, Ester är bra igen men det var jobbigt att se henne lida så. Har gett mina hundar Bravecto idag så det ska bli spännande att se hur det fungerar. Mysigt med valpträff. Åker upp till Kari på fredag. Lite blandade känslor för jag ska ju även lämna hundarna för 2 veckor. Separationsångesten har börjat infinna sig. Ha det bra Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s