Lite uppdatering kanske…..

Det var ett tag sedan jag skrev på bloggen och nu har jag lite att förtälja om. Elsa och jag har varit och tävlat i Rallylydnad Nybörjare och det var i Göteborg/Mölndal på deras brukshundklubb den 24 april. Vi åkte tillsammans med Gurtie och hennes man Kjell dit, hon skulle också tävla där med sin Rex. Det var många startande så det blev uppdelat i 2 grupper på var sin plan och vi hamnade i A-gruppen båda två, domare var Ingrid Dahlqvist. Det gick ganska bra, vi klarade det med kv. resultat och det blev 76 poäng så jag får vara nöjd. Lite avdrag för felövningar, förarfel och pip blev det. Men jag är glad att vi klarade det och nu har vi bara ett kv.resultat kvar så har Elsa en ny titel och vi kan fortsätta upp i fortsättningsklassen, gammeltanten och jag 🙂 Och på lördagen så började hon löpa, vilken tur och nu är det överstökat för denna gång.

Den 1 maj hade vi vår inofficiella utställning hemma på klubben och vi hade räknat med många anmälningar så 4 domare var bokade. Men det kom bara 153 hundar och det var hälften av vad vi brukar ha så jag fick tacka nej till 2 domare. Anledningen till att det kom så få hundar  var att Skövde BHK hade helgen innan oss, Tjolöholm hade samtidigt som oss och sedan var den stora utställningen i Lidköping 2-3 maj. Men nästa år så har Lidköping senare så då kanske blir många hundar igen 🙂 Det är som sagt en del jobb som utställningsansvarig fastän jag inte sitter med anmälningarna längre, det ska kollas att utställarna har betalat och inte betalat och ordna så de får nummerlappar på utställningsdagen, svara på frågor via telefon och mail. Ha kontakt med försäljare som vill komma och sälja lite hundprylar. Vi hade tur med vädret och alla utställarna var nöjda och vi var nöjda trots med lite strul med nummerlappar och lite fel i kataloger och rosetter som var beställt för lite/felräknat så det blev panik med extra beställning som hann komma innan utställningen som tur va, puh….

Vara-Grästorp BHK var i år värd för Lag DM i lydnad och vi fick ihop ett lag. Tio klubbar var anmälda och åtta kom. 3 planer, 3 domare och tre ekipage som körde en klass 1 och 2 st klass 2. Vi fick startnummer 1 och det är inte till fördel för Wilma som var väldigt seg och fick bara ett  tredje pris men nollade inget moment som tur var. Desto bättre gick det för de andra som plockade var sitt första pris. Vi visste inte alls hur vi låg till men några lag hade nollat några moment så det blev en överraskning att vi kom på 5:e plats och vi stod nog som fågelholkar när det var prisutdelning när det ena laget efter det andra räknades upp och vårat lag inte nämndes. Jättekul 🙂

På lördagen så var det tävling igen, denna gången officiell lydnad och start för Wilma. Hon fick ha tråkigt hela dagen och sitta i Annies bil uppe på klubben då vår bil har ”pajat”. Tänkte att denna gång ska jag ta ut henne precis innan vi går in på planen och binda upp henne så att hon blir taggad. Och det gjorde jag… hon var väldigt positiv och svansen gick när vi gick in på plan. Startade jättefint när jag sa fot…vä vinkel bra…och så small det som ett skott… Wilma nästan stannade men vi gick på. Det eldades en brasa med skräp i närheten, man såg brasan tydligt men antagligen så var det gamla spayburkar som small. Wilma blev ju förstås berörd men hon gick med mig hela tiden, jag trodde till en början att hon skulle fly av planen. Vid varje avslutat moment vill hon gå iväg men jag sa att hon skulle stanna. Vi genomförde alla momenten men nollade rutan och fjärren. Tråkigt, tråkigt, hon som nu var verkligen taggad och tyckte det var roligt och så händer det här. Så det blev inga höjdarpoäng, 178,5 (0 poäng) Men,  men vi ger inte upp, vi kommer igen.

Hej hopp 🙂

image

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s