Sommar, sommar…..

….det är svårt att tro att det är sommar, det har varit regn, kallt och mycket kraftiga vindar, ja nästintill storm. Tråkigt som bara den. Jag vill ha varmt och sol. Nu har jag sen semester i år och förhoppningsvis så är det väl bättre väder då men tycker synd om alla som går på tidig semester efter midsommar om det inte ändrar sig snart. En liten uppdatering kanske är på tiden att göra, jo Elsa, min gammeltant, vi har varit iväg och tävlat igen i rallylydnad. Denna gång till Angered BHK som hade tävlingar i nybörjarklass och mästarklass den 28 maj. Vi hade ett kval.resultat kvar för titel RLDN så jag hoppades att vi skulle fixa det denna gången så vi slapp åka på flera tävlingar i nybörjarklassen, och jag hade garderat mig och anmält oss till en tävling till i Skara den 14 juni i fall att. Men vi gjorde det och kom på en delad 6:e plats med 83 p. Är megastolt över min gammeltant Elsa och har nu titeln RLDN. Vädret var ju inte bästa med skurar till och från under dagen så jag var lite tveksam om det skulle hålla upp tills dess. På vägen ner till Angered så åkte vi igenom en regnskur som var så kraftig och mycket blåst att man nästan fick stanna för man såg inget. Tänkte att ska det hålla på så här kan man lika gärna skippa tävlingen. Men det höll upp när jag kom fram och det syntes att det hade regnat rejält där innan för det var fullt med vatten på parkeringen. Och det höll upp under hela tävlingen igenom utom när det sista ekipaget i nybörjarklassen skulle gå som kom det en regnskur som var så kraftig att domaren fick bryta och vänta tills det värsta var över. De fick fortsätta banan i banan igen där de bröt och klarade sig men kvl.resultat trots den störningen. Jättebra gjort 🙂

IMG_0230
image
image
image

Nu så lämnar vi nybörjarklassen bakom oss och går in i fortsättningsklassen och till första tävlingen i den är vi redan anmälda till. Det är i Lerum den 5 juli och det Svenska australian shepherdklubben som är värd för den tävlingen. Alla klasser är det och vi är några stycken från klubben som åker dit för att tävla och det ska bli roligt. Har även anmält Wilma till nybörjarklassen 🙂

Wilmas senaste tävlingar i klass 3 har inte varit de bästa och vi har haft otur med mycket störning som hon inte riktigt har fixat. Så jag har bestämt mig för att lägga lydnaden på hyllan ett tag och enbart köra rallylydnad under sommaren och ta en lydnadstävling till hösten för att se om det blir roligt på lydnadsplanen igen. Hon har tappat fokus och svansen kommer bara längre och längre ner och tillslut så släpar hon bara med mig runt och tycker det inte är roligt längre. Vi tävlade igår på hemmaplan och samtidigt så var det Powermeet i Nossebro, en stor amerikansk bilträff. Jag hade bundit upp henne vid sidan av planen för vi var bara 4 tävlande och vi hade startnummer 4 så att springa ner till bilen och sätta henne där en stund tyckte jag var bara onödigt så hon fick sitta där och bli lite taggad, tänkte jag. Men när ekipage nr 2 var inne på plan så började det att väsnas i luften så pass så vi undrade om det var åska i luften eller varmluftsballong. Det konstiga ljudet var en s.k. Pulltraktor med två stora jetmotorer på och vinden som var ganska så kraftig och västlig så ljudet svepets med i vinden med lite smällar. Det bara vrålade och Wilma blev nästan hysterisk och ville bara bort därifrån så jag fick koppla loss henne och försöka avleda henne med lek och godis och lite kontakövningar så hon skulle släppa det hela men det gick inte, för när vi gick in på planen ville hon inte vara med mig, men vi försökte ett fritt följ ändå…..det gick väl ganska bra. Vid momentet sättande under gång försökte hon först springa till domaren och sedan till tävlingsledaren, hon satte sig aldrig utan följde med….vid inkallning ställande följde hon med mig så jag bröt tävlingen, jag ville inte pressa henne mer. Väldigt tråkigt när jag vet att hon kan men när störningen blir för stor så fixar hon inte det. Så nu ska vi bara träna rallylydnad och ha roligt och jag har anmält henne till rallylydnad i Lerum samtidigt med Elsa i fortsättningklassen och så får vi hoppas att det inte kör ihop sig så att det blir att jag ska gå med båda samtidigt.

Idag blev det inte någon långpromenad för jag har fått ont utav hälsporre och kan knappt stödja på min vänster fot. Konstigt , jag kände inte något utav det igår mer än på morgonen men jag gick i kängor ganska så många timmar i går  och har gjort det även på promenaderna och det var nog inte så himla käckt. Jag har haft hälsporre förut och det satt i ett halvår innan det försvann. Det gör något så djävla ont att stödja ….. så det fick bli en liten cykeltur istället med Elsa och Wilma. Vill inte pressa gammeltanten för mycket så det blev kanske knappt 2 km. Men man blir lite frustrerad och rastlös när man inte kan gå så jag kan inte heller jobba två nätter framöver så det blev till att krypa till korset och sjukanmäla sig fast det satt långt inne. Men det blir vila och hoppa på ett ben eller krycka som stöd några dagar så får jag hoppas att det ger sig.

image
Wilma tar igen sig efter cykelturen

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s