Äntligen lite svalare…

IMG_0229

De senaste dagarna har det varit varmt, för varmt i mitt tycke. Man orkade ingenting, jag satt mest i skuggan, kopplade av med en bok, lyssnade på radion eller löste korsord, ganska skönt egentligen, inte göra något, bara vara. Och Elsa och Wilma de låg omväxlande i solen eller i skuggan. Låg man en liten stund på solsängen så skulle de nödvändigt vis vara där, ligga mellan mina ben tills det blev för varmt, då gick de in och lade sig i hallen på stenplattorna där det var svalt och skönt.
I söndags då vi var i Lerum för att tävla i Rallylydnad och vi var ett gäng från klubben som åkte ner. Det var väldigt kosigt och varmt trots att det var tidigt på förmiddagen men vi hittade ett ställe där det var skugga. Så det var ganska  skönt att vi startade som nr 3. Hur gick det då !! Jo vi lyckades skrapa ihop 63 p, som det blev efter alla felövningar och småfel. Attans så nesliga felövningar som kostade oss 20 p i avdrag….ajajaj….sitt, ligg, gå runt…som annars går felfritt när man tränar. Men här blev snett, satte sig upp, la sig ner igen. Likaså på nästa… ligg under gång blev också fel. F..n !!   Lite övertaggad var hon också för det var lite skall på några moment, men resten av rundan gick bra. 🙂  Det kunde ju ha gått, ett kvalificerat resultat. Men men, jag är nöjd med tanke på att det var hennes första start i rallylydnad och med tanke på att vi hade inte tränat sådär jättemycket på en del moment som är lite svåra och sedan så det var första gången på 4 år på annan plats som vi var och tävlade. Så det var ny plats, ny tävlingsgren, nya människor och hundar.

11357078_10153114396467858_6904657222857569899_o
Wilma och jag in action

Elsa fick vara hemma och jag hade avanmält henne i fortsättning-klassen då ryggen inte riktigt var bra. Så i måndags 6 juli var vi till Herrljungaveterinären och kollade upp hennes rygg, inget roligt tycker Elsa som blir lite lätt stressad där. Men hon tryckte på lite ställen på ryggen och hon reagerade lite på smärta men det är som sagt svårt i och med att hon inte riktigt ville vara med. Så det är koppelvila med smärtlindring, Previcox i 3 veckor. Kommer det tillbaka efter avslutad behandling av tabletter så görs det en röntgen, så det spelar ingen roll om man röntgar först så blir det ändå smärtlindring som behandling så då kan man lika gärna börja med smärtlindring så får man se efter det. Och sedan så blir hon ju 10 år till hösten så några större behandlingar blir det inte om det skulle bli så utan det är ju smärtlindring som gäller. Men jag kan säga att hon redan är lite bättre så det går åt rätt håll 🙂  Trappan upp till övervåningen är inga problem längre men att hoppa upp i bilen är svårt så där får jag hjälpa henne likaså upp i soffa och säng. Så det blir nog inte så mycket spårträning/blodspår framöver utan vi får nog hålla oss till Rallylydnad.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s