Rallylydnad för hela slanten – hela dagen !

I lördags for vi till Stenungsunds BK för att tävla Rallylydnad, med mig i bilen hade jag Annie och hennes två västgötar, Stina och Ebba. De skulle tävla i Avancerad klass och den banvandringen började först halv två så det blev lite väntan för henne men det är roligare om man kan åka ihop.
Klockan ringde kl 5 och halv sju skulle jag hämta upp Annie. Regnet eller dimman hängde i luften men inget regn som tur var. Väldigt molnigt var det när vi kom fram och vi slog vårt lilla tält och gjorde oss redo. Jag skulle ut först med Wilma och banvandringen var kl 9:45 och undertiden fick Elsa vänta i  bilen, hon fick vänta där tills vi var färdiga, för hon kan inte hålla tyst och det blir det lugnare för Wilma och så jag kan koncentrera mig mer på henne.
Wilma och jag gick ut som nr 6 och jag tyckte att vi skötte oss fint och som framgår av protokollet så hade vi en fin kontakt. Vi fick 76 p och det var bara 6 st som ett klarade godkänt resultat, så vi kom på 6:e plats. Det var en rolig lite klurig bana som domaren Marie-Louise Segwall hade satt i hop.
En välförtjänt paus efteråt med smörgås och kaffe som satt väldigt bra när jag fick veta resultatet att vi klarat oss  🙂
Fina härliga Wilma som tycker att det börjar bli roligt att komma ut på nya ställen och tävla 🙂

IMG_0368
IMG_0365

Sedan var det Elsas tur och hennes första start i fortsättningsklassen och banvandring var kl 12:45. Och nu hade solen kommit fram och det började bli varmt och det blåste lite grann men så fort solen gick i moln så kändes det kallt, så tröjan togs av och på många gånger 🙂
Under tiden jag gick banvandringen så fick Elsa och Wilmade vänta uppe vid tältet, en okänd person …för hundarna… fick hålla i dom en stund och då blev ett JÄDRANS HALLÅ, Elsa och Wilma gapade så pass att jag inte ville kännas vid dom men så fort Annie tog över kopplen så blev det tyst. Jag frågade vad hon hade gjort med dom…. hon sa till på skarpen, sa hon. Elsa hade gapat och stressat upp sig lite så hon var och flåsigt och vi skulle in som nr 9 så jag fick leka med henne med en kamptrasa för lite för att tagga upp henne lite, att nu så, nu är det vår tur snart….men det fick inte bli för mycket.
Känslan när vi gick banan kändes bra och jag hoppades givetvis att vi klarat oss men ack så snöpligt nära, snubblade bokstavligen på mållinjen kan man säga, 69 p !!  70 p är godkänt !!!
Och även denna bana dömde Marie-Louise Segwall. Och bara 7 ekipage hade godkänt resultat och banan var lurig, man fick verkligen tänka.
Film med Elsa och mig i banan. Tyvärr filmat utan zoom men det går jättebra att titta på ändå. Man kan se felet som kostade mig 10 p förarfel i momentet: Sitt, sitt framför, högersväng bakom förare, sitt. Jag glömde det första sitt !! Faan…. jag var nog lite snurrig i bollen efter dubbelslalom så det slog nog slint i huvudet.

Nu laddar vi om för nästa tävling som är i Mariestad den 15 aug och det är dubbel nybörjare och dubbel fortsättning. Även denna gången är vi några stycken från klubben som tävlar där.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s