Läge för en uppdatering kanske…

Det var ju ett tag sedan man skrev på bloggen vad som händer här men ibland räcker inte tiden till. Det är så mycket man ska/vill göra men tiden går alldeles för fort, så fort att september månad gick i rasande fart att och nu är det plötsligt oktober !! Nu mörknar kvällarna fort så nu är det nästan mörkt när man åker till jobbet på kvällen och snart är det mörkt när man åker hem på morgonen

IMG_0479

Jag och Wilma och 5 st till från klubben som gick en endagskurs i högerhandling för några veckor sedan(19/9). Det var svårt men mycket roligt. Vi började med pallen, klossträning, inte åt det vanliga hållet där hunden går på din vänstra sida utan nu skulle hunden gå på din högra sida. Svårt, svårt tyckte Wilma som var väldigt frustrerad. Wilma framför mig med nosen mot mig, godis i höger hand och försöka få henne att gå runt på pallen i höger varv, och klicka/belöning när hunden svänger runt med bakdelen mot dig….svårt, mycket svårt men till slut så lyckades hon knäcka nöten 🙂 Sedan är ju tanken att hunden ska ner på backen och bara gå runt på liten targetplatta…dit har vi inte kommit ännu. Sedan var det lite övningar på att få in hunden på din högra sida och där blir det lite att jobba på…..men det kommer  🙂

På söndagen den 20/9 var vi i Angered BHK på rallylydnad och återigen så var vi några stycken från vår klubb som tävlade. Wilma och Elsa i fortsättningsklassen. För Wilma var det första gången och det gick väl ganska bra, ingen godkänd runda men 50 p lyckades vi skrapa ihop. Elsa fick bara 36 p då hon var mycket gnällig, pipig och kanske lite väl taggad så det blev en del felövningar. Banan var mycket svår och det sa domaren själv att hon hade gjort en svårare bana än hon hade trott. Bara 6 st fick kval.resultat av 22 starter i grupp B. Momenten i sig var inte svåra men det gäller att bibehålla en bra kontakt och försöka var positiv och glad fast man märker att kanske går käpprakt åt helvete. Sedan så blev det mycket varmt där på eftermiddagen, solen gassade på rätt så rejält och inga svalkande vindar. Som tur var hade Solveig och Janette med sig ett utställningstält så hundarna kunde få lite skugga och en annan också .Elsa och Wilma tycker det blir lite jobbigt när det blir för varmt.

Det blev ingen tävling i rallylydnad för oss i nu i helgen (10/10) i Färgelanda som bestämt då båda gick i löp nästan samtidigt. Visst får man tävla med löptik men hur roligt är det när de är mer intresserade av andra hundar än att hålla koll på matte och när de går med näsan i backen helt borta i ”kolan” Nä då är det bättre att stanna hemma. Man blir bara besviken för man gjort en dålig runda pga av att hunden är okoncentrerad. Bättre att vänta tills längre fram eller till våren. Så bråttom är det inte, vi tar det lilla lugna och tränar, det är bättre att momenten sitter och att Wilma och Elsa tycker det är roligt.

Nu till helgen den 17/10 är det DM i rallylydnad i Mariestad och vi ska åka ifrån klubben ett gäng. Hade anmält Wilma först men hon gick ju i löp förra måndagen så henne är det ingen ide att tävla med för hon går nog in i höglöp i dagarna, så jag ska gå med Elsa istället, hon höglöpte nu i helgen så förhoppningsvis har hon alla ”hästarna hemma huvudet”

Idag blev det en promenad på ”Skubbet” Grästorp då det är älgjakt på våra marker och promenadvägar.

Hej hopp 🙂

image

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s