Vad ska man säga….

Upp som en sol….ner som en pannkaka !!!
Den sista rallylydnadstävlingen i Nossebro som Sv. Rottweilerklubben västra LO hade den 21 nov blev ett litet fiasko för vår del. Elsa var övertaggad eller vad kallar man en överårig tik som är supergnällig efter godis. En riktig gnällfia 😡😡, hon ljudande hela banan och jag tyckte det var såå pinsamt. Det hördes så himla väl oxå för det var inomhus i ett ridhus. Hon ville inte alls lyssna på mina kommandon så vi fick massor av minuspoäng pga av felövningar och avdrag för ljud. Jag tror vi skrapade ihop 36 p tillslut. Gaah, förbenade hund. Jag slutade att tävla och träna lydnad av en anledning och det var att hon var ljudlig av sig och det blev ganska så enerverande tillslut. Så detta var sista tävlingen för hennes del, allafall officiellt. Hon är fyllda 10 år och nu får hon pension. Det blir endast lite träning, spårträning för att bara hålla igång henne.

Hur gick det då för Wilma, ja vad ska man säga. Jag gjorde lite kontaktövningar och verkade vara med mig, så vi gick in på banan, verkade vara taggad, rundan tyckte jag gick bra, en felövning, en tjuvstart och ett snett sittande så det såg fint ut, trodde jag. Läste sedan på SBK tävling resultatet att jag hade gått 69 p, gaaah, så jävla nära, typiskt. Men när jag fick protokollet så förstod jag och varför. Wilma hade praktiskt taget nosat igenom hela banan, minus 17 p i bara nos….1 p för snett sittande, 3 p BRIS och 10 p felövn. Vad f..n. Kände mig väldigt besviken och misslyckad som förare. Blir man så blockad innan av nervositet när kliver  över startbandet att det skiter sig helt med kontakten. Så nu blir det träning på kontakt och åter kontakt och bara träna på vissa moment och avbryta mitt i banan för att leka med boll för att få upp fokuset igen.

Det var den sista tävlingen för i år och så nu blir det bara slappar dagar framöver, lite träning på några moment hemma i trädgården får det väl bli, kanske lite spårträning om nu inte snön kommer. Vi tar tag i det hela igen i januari då vi ska gå en tävlingskurs i rallylydnad.

Hej hopp 🙂

P.S jag älskar mina mina två ❤ ❤ ändå fast de bär sig stolligt åt ibland 🙂 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s