Nytt år !

och det är kallt, bitande kallt i vinden som är ganska frisk. Men promenader har vi gått, både igår och förrgår. Hundarna med värmetäcken på och jag med varm jacka och mössa neddragen över öronen. Skönt men bitande kallt i vinden så det var skönt att komma in i värmen. Igår gick vi en promenad i skogen för där är det lite lugnare men hemåt sedan när vi gick på öppet fält blåste det rejält och bet i kinderna.

Nyårsnatten blev ganska OK för Wilma, det hade inte smällt så mycket. Husse orkade inte sitta uppe över tolvslaget (jag jobbade natt) så han gick och lade sig. Han vaknade till att det sköts fyrverkerier och att Wilma var lite orolig  och stökade runt lite och lade sig sedan nära husse. Jag hade under dagen och kvällen gett henne flytande Valerina som lugnande, vet ej om det hade effekt men kanske.

Nytt år och nya förutsättningar och vi börjar med en tävlingskurs i rallylydnad för Wilma den 10 januari och nu måste vi jobba med kontakten så hon inte går och nosar hela banan igenom.
Och den 5 mars ska vi på en Prova på dag i Nosework. Ska bli roligt, ska försöka komma med på en sådan kurs längre fram i vår.
Elsa går i pension, kommer inte att starta henne i officiellt i någon tävling mer utan det blir bara på klubbnivå. Lite träning blir det förstås så man håller igång henne och att hon får jobba med huvudet.

Fint väder är det ute nu idag men kallt, ca -8 grader, inte så blåsigt så det blir en promenad med ”doggisarna” sedan.

Hej hopp  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s