Ny månad…ett steg närmare våren !

 image

Äntligen så är långa januari slut och februari har gjort sitt intåg. Idag snöar det men ska tydligen gå över i regn senare ikväll så i morgon lär det vara borta. Det har varit en period av mycket kallt och en del snö men nu så är det borta, regnat bort. Tråkigt för hundarna blir så skitiga efter promenaderna.

Det går länge i mellan inläggen på bloggen men det har varit fullt upp men bokföring/bokslut till årsmötet, leta domare till vår utställning i vår/höst, hård tryck på jobbet/avd. med hög beläggning med tuffa/jobbiga nätter som följd så man vill bara vara, inte göra något när man är ledig så att skriva lite i bloggen har inte blivit av.

Vi har kommit halvvägs tävlingskursen rallylydnad och vi har tränat på stadga
– kunna hålla position/kontakt i sitt, ligg, stå, omvänt lockande – med och utan störningar som godis, leksaker, andra hundar. Jag tycker att Wilma är jätteduktig men det finns mer att jobba på när det gäller kontakten och positionen. Vi har tränat mycket klossträning och stadga och nu har vi kommit ner en bit så en tjockare bok fixar hon galant 🙂
Ett moment som vi har tränat en del på är ”sitt framför-1-2-3 steg bakåt där hon gärna kommer upp i varv och börjar skälla och vill gärna gå tillbaka in till min vänstra sida. Vi tränar då på ett rakt sittande framför och att följa mig rakt och där har klossen varit ett bra verktyg.

Denna veckan står lite trimning på schemat, öronen på damerna ska fixas till lite, tassarna och kloklipp står oxå på tur. Wilma har börjat att fälla så jag måste kamma igenom hennes päls varje vecka nu för det börjar bli som en matta av hår på överkastet i sängen.
Och träning är med på schemat förstås, och jag har lyckats att få upp Elsa på klossen så nu tränar vi lite bakdelskontroll så nu går hon runt i högervarv med mig 🙂

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s