Sakta vaknar livsandarna….

….till liv igen. Jag har legat sjuk i en vecka, med feber, en rejäl förskylning med andra ord, jag mår bättre men har fått en hosta som gör mig galen. Hostar, hostar , en skrällig torrhosta som gjort mig hes. Men det är bara att vänta ut den.
Äntligen så är snön borta och man kan börja träna lite i trädgården igen. Ja träna, det tycker Wilma är väldigt roligt just nu. Hon väntar varje eftermiddag i pannrummet på att vi ska göra något roligt som pallträning (klossen) backa, eller något annat kul. Och snart är det dags för rallytävling och första start blir i Färgelanda den 16 april så vi måste få till träning bland skyltar innan dess.
Just nu så löper både Elsa och Wilma. Elsa började förra onsdagen och Wilma idag, fick se idag att hon var lite blodig i bak. Lika bra att hon löper nu så är det gjort, lagom innan nu tävlingssäsongen startar.

image
Igår den 21 mars så var det #rockasockorna dagen och givetvis så hänger vi på.

Och så har jag varit en sväng med Elsa igen till Alingsås Djursjukhus igen. Vi var i oktober mitt under hennes höglöp då en kväll tempade upp med feber och hade ont. Då trodde jag att det var en ”pyo” (äldre tikar kan få pyo under löp, inte vanligt) men varken ultraljud och röntgen kunde bevisa detta men hennes prover, de vita var låga eller stället för höga. Hon fick stanna kvar över natten och dagen därpå var hon bättre och prover OK. Sedan dess har hon inte visat något på att hon inte mår bra. Så i fredagsmorse mådde hon inte bra alls, väldigt låg och påverkad och verkade ha ont. Vill inte äta eller dricka, bara låg i korgen. Hon hade precis börjat löpa så jag tänkte att det var en ”pyo” på gång igen. Jag tempade henne och hon hade 40,1 i feber så jag ringde direkt till Alingsås och jag välkommen ner trots att det var fullbokat så de fick ringa in Frank Kaså själv för att hjälpa till som egentligen är pensionär men får rycka in ibland. Väldigt tillmötesgående och blev trevligt bemött. Det togs prover på Elsa och det gjordes röntgen och ultraljud men när provsvaren kom så var de negativa och det var svårt på både röntgen och ultraljud att säga om det är, var ”pyo” på gång då livmodern är förstorad. Så han sa att det är en knivig situation då proven var negativ men att hon hade tempat men att temp nu var på nedåtgående. Antibiotika, ja för stunden men kanske inte heller då hon kanske efter kuren blir dålig igen så han tyckte att jag skulle avvakta, det tyckte jag oxå och se hur hon mår så vi åkte hem sedan och hon mår bra just nu så vi får se hur det utvecklar sig. Igår hade hon en temp på 39,6 då jag såg att hon frös, låg och skakade i soffan men verkade inte påverkad på något sätt, hon var som vanligt och sedan tog jag en temp på kvällen innan vi lade oss och var hon tempfri, 38,5. Så det blir till avvakta och hålla henne under uppsikt och när hon har löpt färdigt ska jag försöka få till ett ultraljud på hennes livmoder om dom kan hitta något konstigt.
Annars så mår Elsa ganska bra, pigg och matglad 🙂 och jag börjat träna viltspår igen med henne så hon får något att göra. Förra lördagen började vi och då var dm djup snö i skogen men det gick bra och hon hittade klöven. Jag trodde hon skulle vara jättetrött men hon fixade det fint. Vi ska träna några gånger till så får vi se vad händer framöver så kanske vi kan vara med i ”Springernatta” i slutet av juni 🙂

image

Nu till helgen är det påsk och vi ska det det bara lugnt 🙂

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s