Löptikar och Viltspår !!

Gammeltanten Elsa och jag har tränat viltspår i 2 dgr, lördag och söndag i Trollhättan med Springer Trestad. Vi har en kurs för nybörjare och veteraner. Tänkte att det skulle vara roligt för Elsa att få göra något när vi har lagt av med rallylydnaden. Vi tränar lite bara för husbehov hemma men Elsa kommer inte att starta i någon officiell tävling längre. Jag kommer att satsa mer på Wilma och hennes rallylydnad för Wilma är så pass skotträdd så vi kan inte starta på något officiellt prov i spår. Träna blodspår hemma i skogarna går bra.

Elsa spårar mycket lugnare nu och har ett bra tempo, hon vet vad hon gör. Är bara lite seg i början så vi får träna mer på sökrutan där spårets början ska finnas. Spårtiden har legat på 20-25 min och det är bra.

Med 2 löptikar samtidigt blir det riktigt latjoo lajbans, halla baloaa här hemma. Elsa började först och efter några dagar så började Wilma. Elsa har ridit på Wilma och hon höglöper just och går och vrider på rumpan och bjuder in Elsa till dans  :). Det har varit ett fasligt pipande på bägge, Elsa har ridit på katten Moses när han är inne, så han har fått sig en omgång, (platt katt) han brukar lägga sig när platt så inte Elsa kan ta honom. Elsas löp är så gott som över nu. Och Wilmas löp är snart över, lagom till tävlingen nästa lördag så vi får se hur hon verkar vara då.

Idag blir det lite rallyträning hemma hos Annie med några till från klubben  🙂

Och jag kan säga så i efterhand att träna idag var inget bra, mycket att vrida på rumpan och okoncentrerad i banan, seg som bara den och underlaget var ju kanske inte det bästa heller, en paddock som var lite geggig och blöt. En liten stackare hane på ca 1 år som är kastrerad försökte Wilma att bjuda in men var inte så intresserad till en början men efter ett tag så blev han det. Efteråt så fikade vi, 6 vuxna, 7 st hundar, 4 tikar och en liten hane, Hugo som var så snäll och lugn. Till och med Wilma som kan vara lite bitchig var lugn trots att det var trångt runt bordet.

Nu i eftermiddag så trimmade jag öron och hals på damerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s