Nu är hösten här !!

Blåsigt och kallt har det varit och nu blir det varma kläder på och täcke till Elsa som gäller när vi går ut på promenad. Elsa är pigg och hänger fortfarande bra med på promenader men hon får gå i sin egen takt, det är bäst för annars känns som att jag drar i kopplet för att hon ska hänga med.
Annars så händer det inte så mycket, vi har gått ner i varv och tar det lite lugnt. Wilma ska börja löpa snart så det är skönt att man har tävlat färdigt för i år. Och det känns skönt också att man har vi har uppnåt det mål som vi siktade in oss på och det var att ta titel i fortsättningsklass i rallylydnad och inte ha för bråttom upp i ny klass utan ta det lugnt och köra några tävlingar för att få mer banträning.
Rallyträningen ligger nästan på lite is men vi ska snart börja träna lite igen och då blir det inomhus. I slutet av oktober blir den en kurs i banträning i Skaraborgs hundarena som är på 5 ggr.
Vi tränar på i Nose Work och den 22 okt ska vi göra ett doftprov i Eukalyptus, ska bli spännade och jag tror nog att vi fixar det 🙂 Vi hade avslut i kursen den 6 okt och då bjöds det tårta.

Söndagen innan älgjakten drog i gång så tränade vi blodspår, både Elsa och Wilma fick gå var sitt spår som jag hade lagt på lördagen. Elsa fick ett kortare spår och Wilma gick ett långt spår. Det gick jättebra och hon har blivit jätteduktig och hon tycker att det är så roligt att gå spår.

Idag (läs igår) fick det bli ett bad/dusch för Wilma, lite oförberett. Hade tänkt sedan länge att jag skulle duscha henne en gång till efter fällningen så idag fick det bara bli så. För efter promenaden så luktade hon lite ”koskit” 😦 och det berodde på att den vägen vi gick på hade en traktor med svämmgödsel åkt och sedan hade hon tydligen gått i det gräset där de hade spritt ut det så hon luktade inte särskilt gott om öron och övrig päls trots lite tvätt av tassar mm. Så sagt och gjort, nu är hon ren och luktar gott 🙂 Konstigt nog så luktade inte Elsa något….kan det bero på att Wilma går med näsan i backen nästan hela tiden så att öronen släpar…🙄

Hej hopp 😀

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s