Vintern kom tidigt i år !!

img_0567

November börjar med snöoväder !!!   Lite tidigt med vinter men i fredag kom snön med besked, tung blöt snö och blåst och då förstås med efterföljande trafikkaos. Så det var inte alls roligt att köra hem efter  nattjobbet. En trafikolycka strax utanför Alingsås vid 5-tiden på morgonen gjorde det svårframkomligt vid olycksplatsen med kilometerlånga köer och med påsläpp i en körfil. Det var väldigt halt och jag hade sommardäck på bilen så jag fick ta det väldigt lugnt hem. Det var inte plogat på E20 så det var i stort sett bara hjulspår att köra i så man fick hålla tungan rätt i munnen så man inte kom ut i snömodden för då började bilen jazza/sladda och man fick vara väldigt lätt med foten på gaspedalen.

På lördagen var snön nästan borta, bara lite var det kvar men annars så var det helt grönt ute igen. Men det var ganska så blåsigt, regnigt med snöinslag med bara någon plusgrad, fy attans… ett väder att sitta inne i och mysa framför tv:n, titta på film. Men sambon och jag, vi drog i väg till Torsby i Värmland istället, en lördagstur med bilen över dagen. Elsa och Wilma var också med, inga problem för dom att åka med så långt. Inget busväder däruppe och ingen snö. Men när vi åkte senare så mötte vi snön i Sunne och det snöade rejält ibland men sen så var det mest snöblandat regn hela vägen hem. Vi var hemma framåt halv nio tiden på kvällen och då hade börjat snöa lite. Det blåste ganska kraftigt, nästan halv storm ute under natten så fram på morgonen så såg vi att ett av våra äppleträd hade blåst ner i trädgården.
På eftermiddagen så åkte jag och Wilma till Skaraborgs hundarena för kurs/träning i vår bankurs i rallylydnad. Det är fortsatt träning av högerhandling, byten, snurrar på höger och vänster sida och fotgående.

img_0570
Du och jag matte ❤

Idag sken solen, härligt 🙂 men det blåste kallt, -3 grader ute, brrr. Det blev som vanligt en promenad med bästa ❤  Det snöade det en del. Det drog i mer och mer och det har snöat hela eftermiddagen så nu är hela gräsmattan täckt av snö.
Så länge det är lagom med snö och lagom kallt så är det OK med vinter. Vi får väl se hur länge snön ligger kvar, nästa vecka så är det väl borta.

Hej hopp 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s